Şarköy’de Birlik ve Bereket Günü
Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Şarköy Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiftçi hayrı, bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti.

Şarköy’de Birlik ve Bereket Günü
Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Şarköy Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiftçi hayrı, bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. İlçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta yer alan mahallede yapılan etkinlik, yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi.
Hayır programı, Şarköy Mahallesi Camii’nde Müftü Mustafa Ali Işık’ın kıldırdığı namazla başladı. Namazın ardından hep birlikte yağmur duası yapıldı. Programın devamında, köylülerin imece usulü hazırladığı 10 kazan pilav ve ayran, konuklara ikram edildi.
Etkinliğin organizasyonunda öncülüğü üstlenen Mahalle Muhtarı Sedat Sönmez ve gönüllü köylüler, ikramlar sırasında misafirlere hizmet etmek için seferber oldu. Hayra Müftü Işık’ın yanı sıra, ilçe genelinden gelen siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş da katılım sağladı.
Geleneksel hale gelen bu anlamlı buluşma, hem bereket duası hem de toplumsal dayanışmanın bir göstergesi olarak dikkat çekti.
Yaz Havası Sıcakları! Balıkesir Kaç Derece Olacak?
iha