Gündem

Satılık Rezidans ve Sunduğu Avantajlar

Teknolojik imkanların artmasıyla birlikte rezidans tipi konutların da adı daha fazla duyulur oldu.

Sunduğu avantajlarla dikkat çeken rezidans, yatırım yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği konut seçeneklerinden biridir. Peki, satılık rezidans arayanlar nelere dikkat etmelidir? Rezidansın sunduğu avantajlar nelerdir? Rezidansın normal daireden farkı nedir? Rezidansların dezavantajı var mıdır? İşte, satılık rezidans arayanların en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

Satilik Rezidans 1

Rezidans nedir?

Rezidansları, sundukları avantajlar sebebiyle bir evden çok daha fazlası olarak tanımlamak mümkündür. Teknolojiyle harmanlanmış olan bu evler, üst düzey sosyal imkânlara sahip olması yönüyle oldukça ilgi çekici yaşam alanlarıdır. Dilimize İngilizceden geçen Residence kelimesi, konut ve ev anlamlarına gelir.  Normal dairelerden farklı olarak otel tarzında kullanılan bu yapılarda; yemek yapma, çamaşır yıkama ve temizlik gibi birçok hizmet mevcuttur. Kısa süreliğine kiralanabilme imkânına sahip olan rezidanslar genellikle iş adamları, sanatçılar, turistler ve bekarlara hitap eder.

Rezidanslarda günün 24 saati hizmet veren resepsiyon bulunur. İlgili rezidansa gelen misafirler danışma tarafından bu alanda karşılanır ve kişilerin özel alanlarına müsaadeleri olmadan girişlerine müsaade edilmez. Kimi rezidanslarda giriş kartı sistemi tanımlanır ve bu kart sadece kişilerin bulunduğu kata ulaşabilmelerinde etkin olarak kullanılabilir. Güvenlik hizmetinin maksimum düzeyde olduğu bu yapılar, tercih sebebi olmayı hak eder.

Rezidansların Özellikleri ve Sunduğu Avantajlar

Son dönemlerde oldukça rağbet gören rezidanslar, konforlu ve güvenli olmaları yönüyle tercih sebebi olurlar. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde de talep doğrultusunda fazlaca inşa edilen rezindanslar, kişilere bir evden daha fazlasını sunar. Otel konforunda hizmet veren bu konutlar, oldukça sistemlidir. Rezidansta yaşayan kişiler dışarıdan ekstra hizmete ihtiyaç duymazlar. Kişilerin her türlü ihtiyaçlarını giderebildikleri hizmetler rezidans tarafından sunulur. İşte, rezidansın başlıca özellikleri ve sağladığı avantajlar;

– Rezidansları tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerinin başında üst düzey güvenlik imkânları gelir. Rezidansta oturanlar, normal bir daire yaşayanlara kıyasla kendilerini çok daha güvenli hissederler.
– Rezidansları diğer konut seçeneklerinden avantajlı kılan bir diğer özelliği de elektrik ve su kesintisinin yaşanmamasıdır. Jeneratör ve su depolama sistemleri sayesinde rezidanslar, elektrik ve su kesintilerinden etkilenmezler.

– Günümüzde özellikle büyük şehirlerde nüfus yoğunluğunun artmasıyla, araç park sorununun da arttığı gözlemlenir. Rezidanslar, otopark sorununu ortadan kaldırması yönüyle de avantajlıdır.

– Üst düzey hizmet ve konfor sunan rezidanslarda spor salonu ve restoran gibi hizmetler gece geç saatlere kadar sunulur.

– Rezidanslardaki yalıtım sistemi ses yalıtımında da oldukça etkili olduğundan, gürültüyü engeller.
– Her an teknik bir sorunla karşılaşılabileceği göz önünde bulundurularak günün her saati teknik servis hizmeti bulunur. Özellikle de asansörlerde meydana gelebilecek olası arızaların giderilmesi için acil müdahalede bulunulur.

– Rezidansta oturan kişiler temizlik işleriyle ilgilenmezler, temizlikten sorumlu görevliler bulunur. Bu nedenle rezidansları daha çok bekarlar tercih eder.

Satilik Rezidans 2

Rezidansın Normal Daireden Farkı Nedir?

Rezidans, sahip olduğu avantajlarla normal dairelerden oldukça farklı yapılardır. En önemli farklarının başında, üst düzey güvenlik imkânına sahip olması gelir. Normal sitelerde de güvenlik görevlileri bulunur fakat rezidanslarda 7/24 kontrollü giriş çıkış yapılır. Ve rezidans sahibinin onayı olmadan, ilgili kişinin ortak alana girmesine müsaade edilmez. Rezidansın normal dairelerden bir diğer farkı da, kişilerin otomobillerini rezidansın valelerine teslim edebilme avantajıdır.  Bunun yanı sıra, teknik sorunların 7/24 giderilebilmesi ve temizlik hizmetinin verilmesi de rezidansları normal dairelerden farklı kılan özelliklerin başında gelir. Genel ifadeyle, rezidansların normal dairelere kıyasla üstün hizmet sunması en büyük avantajlarından biridir. Spor salonu, sinema, havuz, spa ve cafe gibi imkânların kişilerin yaşam alanına çok yakın olması rezidansları normal dairelerden ayıran özelliklerden biridir. İşten eve gelen kişiler, zaman kaybetmeden spor salonuna gidebilir, masaj yaptırabilir ya da sinemaya giderek film izleyebilirler.
Organizasyon hizmetleri de sunan rezidanslarda, kişiler yiyecek alışverişi yaptırabilir, faturalarının ödenmesini sağlayabilir, sinema ya da uçak biletlerinin önceden alınması konusunda destek alabilirler. Tüm bunlar, rezidansta yaşayan kişilere sunulan ayrıcalıklardır. Böylelikle kişiler zaman kazanmış olurlar. Daireler, aile hayatını benimseyenler tarafından tercih edilir. Özellikle kalabalık, çocuklu ailelerin seçimidir. Dairelerde komşuluk ilişkisi kurabilmek mümkündür. Rezidanslara kıyasla da dekorasyon açısından daireler daha esnektir. Kişiler, istedikleri zaman evin tasarımını diledikleri şekilde değiştirebilirler.

Rezidansın Dezavantajları Nelerdir?

Rezidans birçok avantaja sahip olmasının yanı sıra bir takım dezavantajları da beraberinde
getirir. Satılık rezidans arayanların, bu dezavantajları da göz önünde bulundurmaları gerekir. Rezidanslar, normal dairelere kıyasla çok daha yüksek aidatlara sahiptir. Rezidansta yaşayanların insan ilişkileri zayıf olduğu için apartman dairelerinde olduğu gibi komşuluk ilişkileri yoktur. Çocuklu ailelerin tarafından tercih edilmez. Çok yüksek yapılardır ve büyük metrekarelerde inşa edilmezler.  Rezidans satın alacak kişilerin bu kriterleri de göz önünde bulundurmaları gerekir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu