GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Savaştepe Öğretmen Okulu Tarihi Kitaplar Ve Müzesi İle Dikkat Çekiyor

Savaştepe Öğretmen Okulu Tarihi Kitaplar Ve Müzesi İle Dikkat Çekiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Savaştepe ilçesinde bulunan Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.Okulda bulunan arge merkezi,müze ve tarihi kitapları inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu. Okullar hakkında idarecilerden bilgi alan il müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve İdareciler eşlik etti.

Arge Merkezinde İnceleme

Halen sağlık hizmetleri alanında faaliyetlerini yürüten ve proje okulu olarak seçilen Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim öğretim yılında açılan tarım alanı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanı ile oluşturulmaya devam edilen ARGE merkezinde incelemelerde bulundu.

Okul içinde Müze ve Tarihi Kitaplar

1968 yılında eski adıyla Savaştepe Öğretmen Okulu’ndan mezun olan ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde öğretmenlik yaptıktan sonra hem anılarını tazelemek hem de yaklaşık 550 yıllık tarihi çınar ağacının altında dinlenmek için okulu ziyaret eden emekli öğretmenlerle sohbet ederek geçmişteki hatıralarını dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin içerisinde bulunan müzeyi ve eski tarihi kitapların bulunduğu kütüphaneyi gezdi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu