Balıkesir Merhaba Gazetesi

Savaştepe’de kariyer günleri

Savaştepe’de kariyer günleri
04 Mayıs 2015 - 0:04

Genel

Necip Fazıl Kısakürek tarafından düzenlenen etkinliğin Kariyer Günleri’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Alanında uzman konuşmacılar, öğrencilere deneyimlerini anlattı.

Savaştepe Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından “2.Geleneksel Kariyer Günleri” programı düzenlendi. Savaştepe Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kaplan,  konuşmacı olarak Balıkesir Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. A.Zafer Yalçın, Doç.Dr.Nuray Gümüştekin Güzel Sanatlar Fakültesi, Doç.Dr.Ekrem Dündar Fen Edebiyat Fakültesi, Psikiyatri Uzmanı Dr.Sedat İrgil ve Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan katıldı.Konuşmacılardan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. A.Zafer Yalçın, öğrencilerle alanını nasıl seçtiğini anlattı. Yalçın, Maliye alanını seçmesinde babasının vergi dairesi müdürü, annesinin de aynı dairede memur olmasının etkili olduğunu, vergi dairesine gelen müfettişlere gösterilen saygıdan etkilenenek müfettiş olmak istediğini, fakat üniversitede akademisyenliğe yatkın olduğunu keşfettiğini anlattı.

REKABETE DİKKAT ÇEKTİ

Yrd. Doç.Dr. Zafer Yalçın, lise son sınıftan üniversiteye adım atacak öğrencilere önerilerde bulundu. Günümüzde rekabetin sadece ürün veya mal rekabeti şeklinde gerçekleşmediğine, bunun yanında iyi işi kapmak için de insanlar arasında kıyasıya bir rekabet olduğunu belirterek, “Çünkü iyi iş dediğimiz şey aslında son derece kıt. İyi işten kastım sadece parasal anlamda iyi maaşı olan iş değil, bunun yanında iyi sosyal hakları olan, mesleki gelişime olanak sağlayan iş iyi demektir. Gençlerin iyi şartlarda iş bulabilmeleri sadece okulu bitirmelerine bağlı değil, diploma sadece o mesleğe girişi sağlar, oysa işveren çalıştıracağı kişiden diplomadan çok daha fazlasını bekler, o nedenle gençlerin okulu bitirmeye odaklanmak yerine kariyer planlamasını daha uzun vadeye yaymaları, kendilerini daha geniş bir alanda yetiştirmeleri gerekiyor” dedi. Yalçın, yabancı dil ve bilgisayar kullanmanın, kendini yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

TİYATROYU AMATÖRCE YAPIN

Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ise mesleği hakkında yaptığı konuşmasında şunlara değindi; “Aileler hep derler ya meslek edin tiyatroyu amatörce yap diye, benim ailemde beni zorlamıştı ama ben profesyonel olmak için uğraştım, ama ailelerin dediği çok doğru. Pişman mıyım? Hayır; değilim, ama çok sıkıntılar çektim. Paranız yoksa oyunculuk yapamazsınız. O televizyonlarda gördükleriniz çok gerçekçi şeyler değil. Oyunculuk çok zor bir meslek. Her türlü sıkıntıyı çekiyorsunuz ama bunun en önemlisi karşılığında sosyal sigortanız yok. Mesleğim Tiyatroculuk çok güzel sürekli insanlara dokunuyorsunuz, sürekli insanlarla berabersiniz. Ama bedelinin ağır olduğunu söylemeye çalışıyorum. Yani bir kaçış yolu olarak ya da sahne ışıklarına güvenerek oyuncu olmak istiyorum diye bir duruma kapılmayın anlamında diyorum. Çalışırsanız emek verirseniz ve beklentileriniz çok olmazsa sizlerde hedefinize ulaşabilirsiniz. Bana sorarsanız meslek eğitimizi alın ve tiyatroyu da amatörce yapın. Amatörce tiyatro yapmakla profesyonel tiyatro yapmak arasındaki fark profesyonelce yapınca para almak. Mutlaka bir meslek sahibi olun, meslek sahibi olmak tiyatro yapmaya engel değildir.”

HABER MERKEZİ

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.