Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

SAVAŞTEPE’NİN DERDİNİ VAZİFE EDİNDİK

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek göreve geldiği gün itibariyle Savaştepe’nin ve Savaştepe’linin derdi ile dertlenmeyi hizmet edindiklerini ve çözüme ulaştırmak için gayret sarf ettiklerini belirtti. İlçeye kazandırılan ve kazandırılması planlanan hizmetleri anlattı.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek Merhaba Gazetesinden Kamil Akyürek’e konuştu. Başkan Şimşek konuşmasında Savaştepe’de yapılan hizmetlere değindi. İlçedeki sosyal yaşantıdan, hizmetlerden eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere ve eğitimcilere dair mesajlar verdi. İlçede son bir haftada Kurtuluş Gününe özel gösterilerle birlikte pekçok etkinlik gerçekleşti.

PLANLI ŞEKİLDE YAPTIK YAPACAĞIZ

Savaştepe Belediye Başkanı Tuhan Şimşek, “Savaştepe’nin derdi ile dertlenmeyi vazife edindik. İlk dönemimiz sıkıntılı oldu 5 yılda 6 seçim geçirdik, değişimler yaşandı. Bugün geldiğimiz noktada Savaştepe’mizin ihtiyacı olan nefes alınabilecek bir mekân olarak Millet Parkımız var. Üniversite binamız olmak üzere baraj ve göletlerimizdeki çalışmalardan geri dönüş aldık ve tamamladık” dedi.

O YOL TAMAMLANACAK…

Başkan Şimşek, “Savaştepe’de yaşayan biri olarak Savaştepe ne istiyor ve neye ihtiyaç var bunu düşünerek çalışıyoruz. Siyasetten pek bir beklentimiz yok. İlk dönemimiz bizim için sıkıntılı bir dönem oldu.5 yıl içinde 6 seçim geçirdik. Büyükşehrimizde değişimler geçirdik. Krizlerden söz edildi. Biz hizmetler noktasında aslında ciddi yatırımlar aldık. Üniversite binamız, baraj ve göletlerimizi tamamladık. Yol yapımını da kendimize dert ettik ve çözüm yolu aradık ancak müteahhit kaynaklı sıkıntılar yaşandı. Her yaptığınız ihalede fesihte yapamıyorsunuz. Kamulaştırma sorunları yaşandı. Bu işi alan yeni bir firma var arkadaşlarımız iyi niyetli bizde takip ediyoruz ”dedi. Başkan Turhan Şimşek konuşmasında “Bugün için şunu net ifade edebilirim ki Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızda bizimle birlikte bu yol için dertleniyor açıkçası. Bizde bu yolun bitirilmesinin sözünü verdik. Bir dönem şanssızlığımız oldu ama bizden öncede bu yol için dertlenen olmadığını açıkça ifade edebilirim. Keşke o dönemlerde gayret ve çaba sarf edilseydi bugünde Savaştepe yolu değil de başka sorunlara çare arıyor olsaydık ama bize nasip olacakmış demek ki. Bu yolu halkın hizmetine sunmak bize nasip olacak” sözlerine yer verdi.

SAVAŞTEPE’DE A’DAN Z’YE ETKİNLİKLER

Savaştepe’de insanlarımızın nefes alabileceği fazla mekânlar yok onlar için Millet Parkımızı yaptık diyen Savaştepe Belediye Başkanı Tuhan Şimşek ilçede düzenlenen etkinliklerin burada yapıldığını söyledi. Savaştepe’de kurtuluş etkinlikleri dolu dolu geçerken yağlı güreşlere de ev sahipliği yapan Savaştepe Belediyesi güreş severlere nefes kesen güreş müsabakaları izletti. Savaştepe’de güreşler in kazananı Balaban oldu. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başında eğitimci kişiliği ile de tanınan ve sevilen Başkan Turhan Şimşek 30 yıllık bir geçmişimiz var Öğrencilerimi bugün bir yerlerde görmek beni gururlandırıyor. Ziyaretime gelenlerde oluyor Bu çok güzel bir duygu” dedi. Başkan Şimşek, “Eğitimciyim yılarca emek verdim pekçok öğrencim var. Eğitim olmazsa olmazlarımız arasında ben yeni eğitim ve öğretim yılında eğitimcilerimize, öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

“O YOLUN BİTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek”Savaştepe’de yol bizim öncelikli hedeflerimiz arasındaydı.Önceki dönemde müteahitlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadık.Müteahir değişikliği oldu yenidevir işlemleri ile birlikte hızlı bir giriş yaptık.Kış mevsimi yaklaşıyor mümkün olduğunca yol çalışmamızı tamamlama gayretinde olacağız.6 kilometrelik yolda asfalt tamamlanmış olacak ve kazasız belasız yolumuzu tamamlama gayetinde olacağız. Kamulaştırma ile ilgilide sıkıntılar yaşandı.İtirazlar oldu.Muvafakat kullanalım yasal hakkınızı yine kullanın dedik ancak onada razı olunmadı.Nihayetinde geçte olsa biz yolu tamamlamak için bir yola çıktık çalışma başladı.Yol hızlı bir şekilde umarım bitirilmiş olacak”şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu