Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Dijitallerle İç İçe Yaşayanlar…

Dijital cihazların aşırı kullanımı ve uzun süreli ekran maruziyeti fiziksel sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Bu ipuçları ile dijital dünyada sağlığınızı koruyun! Dijitallerle iç içe yaşayanlar dikkat!

Dijitallerle İç İçe Yaşayanlar…

1 22
Dijitallerle İç İçe Yaşayanlar…

Ergonomik Çalışma Düzeni:

Bilgisayar veya dizüstü bilgisayar kullanırken, doğru ergonomiye dikkat edin. Masanızın yüksekliği ve koltuğunuzun oturma pozisyonu vücudunuza uygun olmalıdır. Ayrıca, ekranınızın göz hizasında olmasına özen gösterin.

Ekran Süresini Sınırlayın:

Uzun süreli ekran maruziyeti, göz yorgunluğu ve dijital yorgunluğa neden olabilir. Ekran süresini sınırlamak ve düzenli mola vermek, gözlerinizin dinlenmesine yardımcı olur.

Doğru Oturma ve Duruş Pozisyonu:

Telefon kullanırken veya tabletinizde gezinirken de doğru oturma ve duruş pozisyonuna özen gösterin. Boynunuzu eğmek yerine, ekranı göz hizasında tutmaya çalışın.

2 16
Dijitallerle İç İçe Yaşayanlar…

Fiziksel Aktivite ve Egzersiz:

Dijital dünyada uzun saatler geçiriyorsanız, düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz yapmak önemlidir. Günlük olarak yürüyüş yapmak, spor yapmak veya egzersiz rutinleri uygulamak vücudunuzun hareket etmesini sağlar.

Mola Vermek:

Sürekli dijital cihaz kullanımından dolayı gözleriniz ve vücudunuz yorulabilir. Bu nedenle, her saat başı kısa mola vererek gözlerinizi dinlendirebilir ve hareket edebilirsiniz.

Uyku Düzeni:

Dijital cihazların gece geç saatlere kadar kullanımı, uyku kalitesini olumsuz etkileyebilir. Uyku düzeninize dikkat ederek yeterli ve kaliteli uyku almanız önemlidir.

Dijital Detoks Uygulamaları

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu