GündemTürkiye Gündemi

Sebze Ve Meyveciler Odasında Yeni Başkan Nurullah Bozkır

Sebze Ve Meyveciler Odasında Yeni Başkan Nurullah Bozkır

Balıkesir Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası olağan Genel Kurulu dün Ekilmiş Düğün Salonunda saat 10.00’da yapıldı. Seçime iki adayla girilirken seçimi Nurullah Bozkır kazandı.Bozkır seçimi 432 oyla alırken Ayhan Baydan 256’da kaldı.

Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu için önerilen Divan’da Başkan Marangozlar Oda Başkanı Kamil Güler olurken Başkan vekili Coşkun Eroğlu, Katip üyeliklerde ise Faruk Akyüz, Kemal Seçme,Hakan Demirel yer aldı.

Aday Nurullah  Bozkır seçim öncesi yaptığı konuşmada pazarcılar için yapmayı düşündükleri hizmetleri anlattı. Oda üyelerine fayda sağlayan projelere destek olacaklarına söz verdi. Genel kurul düğün yerimiz hem de hesaplaşma yerimiz diyen Nurullah Bozkır,” bizim ortaya koyduğumuz vizyon bu” şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan ve Aday Ayhan Baydan ise seçim öncesi şöyle konuştu:  “Üyeler sayesinde kendilerine ustalık belgesi verildiğini ve teveccühle birlikte yeniden göreve geldiklerini hatırlattı.2022 yılında da saatler 17.00’ye doğru umuyorum ki yeniden ustalık belgesini alacağız” dedi. Şuan 13 kapalı Pazar yeri,2 düzenli ve 2’de sokak ortası olmak üzere 17 pazaryerimiz var. Pazaryerleri ile ilgili bir dosya hazırladık ve Ankara’ya gittik, anlattık. Pazaryerleri ile ilgili rahmetli Edip Uğur ile konurken Belediye’ye paraları pazarcımız ödeyemiyor dedik Başkan bize söz verdi Başkanım söz verdin dedik ve söz uçar yazı kalır diyerek anı defterimize yazdırdık. Allah rahmet eylesin. O dönem, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu aradı ve pazarcının devir işlemlerini yaptı.

Dsc 7413

***

Pazarcının cebine para kaldı para. Aaahh kardeşim aah. Kimileri birşeyler anlatıyor. Hazımsızlık yaşayanların parmakları işlemdi. Biz 10 bin balon bastırdık çocuklara,teyzelere dağıttık. Neden pazara gelenlere çocukları bizi pazara götür desinler diye. Neymiş çalışmıyormuşuz! Girmediğimiz dükkan, daire vs kalmadı. Öyle bir çalıştık ki pazarcımızın cirosunu nasıl arttırırız diye düşündük. Otobüs tahsis ettik otobüs. Pazaryerlerine otobüs tahsis ettik.Ben Büyükşehir Belediye Başkanına da teşekkür ediyorum. Güçlü bir zabıta verdi teyzelere o otobüslerde yardım etti. Aaah kardeşim ah. Bu otobüsler tahsis edilip o tüketiciler pazaryerine taşınmasaydı olurmuydu? Kimileri kulakları var duymaz, Gözleri var görmezlerrr.”dedi. ”Balıkesir’de kim kredi kullanacağım dedi de vermedik.

Kim geldi de işini görmedik.16 yıldan beri durmadan usanmadan yönetim kurulumuzla birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Balıkesir’de 16 odamız var. Gelelim Bamyanın faziletine diyerek konuşmasını sürdüren Baydan Belediyeye ait 14 yer olduğunu Pazar yerini verme konusunda biri diyor ki ben oraya geçerim biri diyor şuraya geçerim.14 boş yer kimin benim kardeşim benim dedim. Bir günde 20 kez aranır mı olmaz kardeşim! Bu yerlerden ben almadım. Eğer bunu soran arkadaş 2002’de almış hiç işgaliye ödememiş. Bunun için sıkıntılar yarattılar. Bunu biz hak etmiyoruz. Çok çalıştım ve nasipse çalışmaya da devam edeceğim.”şeklinde konuştu. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu