GündemÖzel Haberler

SEÇİMİN ÖTESİNDE…

CHP Balıkesir İl Başkanı  Serkan Sarı ve İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, İstanbul’da AK Parti’nin itirazının YSK tarafından kabul edilmesi üzerine 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan seçimlerle ilgili MERHABA’ya özel değerlendirmelerde bulundular.

YSK’nın aldığı karar üzerine 31 Mart’ta yapılan seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası iptal edilmiş ve seçimlerin 23 Haziran’da tekrar yapılması kararı alınmıştı. Bu konuda seferberlik ilan eden CHP’ye İYİ Parti’de destek verdi. Balıkesir’de ise CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna kararı “Hukuka aykırı” olarak değerlendirirken, 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun farkla yeniden Başkan seçileceğini dile getirdiler.

SARI “BİZ GÖREVE HAZIRIZ”

İstanbul seçimlerinin iptali kararının hukuksuzca verildiğini söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı MERHABA’ya konuştu. Sarı yaptığı açıklamada; “İstanbul seçimi ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar halk ve kamuoyu nezdinde olumsuz karşılandı. Hukuka, siyasete ve vicdana aykırı olan bu karar tüm kesimler tarafından da tepki çekti. Biz de bu durumda Genel Merkezimizin  almış olduğu kararlar neticesinde çalışmalarımızı planlayacağız. Elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı ve 20 İlçe Başkanlığı’nın tüm unsurlarıyla birlikte göreve hazırız. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu öncülüğünde olmak üzere yapılan her çalışmada CHP Balıkesir Teşkilatı olarak görev almaya hazırız”

SARI “BU SEÇİMİN ÖTESİNDE DEMOKRASİ MÜCADELESİ”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “İstanbul seçim süreci artık sadece seçim değil. Demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesine dönüşmüştür. Çünkü alınan kararlar ne hukuka ne ahlaka ne de siyasete sığmıyor. Toplum vicdanı yaralandı. Güven zedelendi. Güçler ayrılığına, demokrasiye aykırı, hukuksal dayanağı olmayan kararlar alındı. Şimdi gün birlik günü. Her kesimden alınan bu hukuksuz karara büyük tepkiler gelmeye başladı. 23 Haziran’daki seçimden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çok büyük bir farkla galip çıkacağını düşünüyoruz. Halkımızın bu konuda tepkisi sandığa da yansıyacak” şeklinde konuştu.

TUNA “TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR”

İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi ile ilgili MERHABA’ya konuşan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “Şu an İstanbul için YSK’nın verdiği hukuksuz ve tamamen siyasi kararları görüyoruz. Başta Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dillendirdiği ve tüm parti başkanlarının dile getirdiği bir gerçek var ki o da bu zarflar içerisinde 4 ayrı pusula olduğu. Bunlardan biri geçersiz ile diğer üçü nasıl geçerli oluyor? Bunun hukukla ve vicdanla bağdaşır yönü yok. Dün partimiz bu konuda başvuru yaptı fakat hemen hemen reddedildi. Akabinde CHP’de bu konuda başvurusunu yaptı ama onun da reddedileceğine eminiz. Bu karara imza atılırken Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar partisi, halktan bu kadar tepki geleceğini düşünmemişlerdi. Ama tepkiler her geçen gün çığ gibi büyüyor. Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’daki seçimde daha fazla oy alarak tekrar başkan seçilecektir. Ve iktidar partisi yeniden daha büyük bir hezimetle sandığa gömülecek. Çünkü bu defa Ekrem İmamoğlu’na oy verenler haricinde vicdan sahibi olup da daha önce oy vermeyenler dahi bu hukuksuzluğa tepkilerini gösterecekler” şeklinde konuştu.

TUNA “YILMAZ’IN İLK ZİYARETİ YSK BAŞKANINA ÇÜNKÜ…”

Balıkesir’de geçersiz oyların sayımı ile ilgili başvurularının birkaç saat içerisinde reddedildiğini belirten İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “Balıkesir’de de İstanbul’da yapılmış olan geçersiz oyların sayılması ile ilgili biz de itirazlarımızı yaptık ve bunu yaparken İstanbul’daki kararları emsal olarak gönderdik. Bu itirazımız önce ilçe seçim kurulunda sonra da il seçim kurulunda reddedildi. İtirazımızı daha sonra YSK’ya ilettiğimizde de birkaç saat içerisinde reddedildiğine dair geri dönüş aldık. Olağanüstü itirazımızı kullandığımızda da reddedildi. Biz şimdi soruyoruz İstanbul’daki yasa ile Balıkesir’deki yasa farklı mı? YSK yasaya aykırı olarak bu kararları uyguluyorsa İstanbul’da uygulanıp Balıkesir’de neden uygulanmadı? Balıkesir’de geçersiz 32 bin oy vardı. Bunların hiçbiri sayılmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz sosyal medya hesabından paylaştı. Ankara’da ilk ziyaretini “Hemşehrim” dediği YSK Başkanı Sadi Güven’e yaptı. Biz bunun bir teşekkür ziyareti olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu