Gündem

ŞEFKAT DOLU ANNE YÜREĞİ

Türk Anneler Derneği, kuruldukları günden bu yana sevgi ve şefkat dolu yürekleriyle çalışıyorlar. Kimine sıcak bir hırka kimine eğitim olanağı sağlayan güzel yürekli anneler, Anneler Günü’nde Haftasonu sayfamıza konuk oldular.

 

Geçtiğimiz günlerde ‘Anneler Günü Yemeği’ düzenleyen Türk Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey ve tüm annelerden sevgi dolu mesajlar var.

 

Türk Anneler Derneği tarafından yılın anneleri ‘Şehit Anneleri’ seçildi. Anneler Günü’ne hüzün hakim olurken, Türk Anneler Derneği tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı.

 

Balıkesir’de 25 yıldır yüzlerce çocuğun yüzünü güldüren Türk Anneler Derneği kimsesi olmayan çocuklara da annelik yaparak herkese örnek oluyor. Yüzlerce anneyi bir araya getiren dernek  geçtiğimiz haftalar da anneleri Ayvalık’ta yat turuna götürüp bütün kışın yorgunluğunu atmalarını sağlamıştı.

 

Zekiye Seferbey,” 5 aralık 1992 de 8 arkadaşımla beraber bu derneği kurduk hala  devam ediyoruz. Bir anne evinde ne yapıyorsa bizde onu yapıyoruz. Bayramlarda çocukları giydiriyoruz yüzlerini güldürüyoruz. Şuan 250 üyemiz var her biri 2’şer 3’er çocuk okutuyor. Bir annenin yaptığı her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Keşke diyorum terkedilen yavrular olmasa.” dedi.

Nursel Sever; ‘Anne demek o kadar büyük fedakarlıkları gerektiren yaratılmış bir kul. Annelerin amacı topluma faydalı bireyler yetiştirebilmektir. Dünyayı ne kadar kadınlar yönetmiyor gibi görünse de dünyayı anneler yönetiyor. Başarıları da kötülükleri de anneler doğuruyor. Eğitim önce ailede başlıyor bizim dünyayı şekillendiren ana bireyler olarak düşünmemiz lazım. Maalesef dünyanın her yerinde anneler savaşla sınanıyor evlat acısıyla sınanıyor açlıkla sınanıyor annelerin işi çok zor. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun umarım bir sonraki anneler gününde anlatacak daha güze şeylerimiz olur başarılarımızı konuşuruz.’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu