GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

“ŞEHADET GECESİ ile Tüm Şehitler Anıldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi, ilçe kaymakamlığı, STK’lar işbirliği ile Akpınar Yaşam Merkezinde tüm şehitlerin anısına Şehadet Gecesi düzenlendi.

Adem Bılgetay ve Halil Bılgetay ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ekinliğe konuşmacı olarak Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ve Şehit Polis Memuru Ahmet Alp Taşdemir’in babası İbrahim Taşdemir katıldı. Şehitlerin hayatlarının konu edildiği sinevizyon gösterimi sonrası program, yapılan dua ile sona erdi.

Şehit Polis Memuru Ahmet Alp Taşdemir’in babası İbrahim Taşdemir “ Bu program bu milletin devletine, vatanına, şehitlerine, mukaddesatına, dinine, nasıl sahip çıktığının açık bir göstergesidir. Okunan kur’an, salalar ve Şehitlerimiz anıldığında nemlenen gözler, duygulanan gönüller bu milletin bütünlüğünü gösteriyor. Bu da bu milletin asla bölünmeyeceğinin, ilelebet ayakta kalacağının göstergesidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. “ sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.. “dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Bu vatan cennet bir vatan. Bu vatan uğruna Çanakkale’de Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz’da, yaşamın her evresinde ülkemizin bütünlüğü bağımsızlığımız için canını feda eden Şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimizin anısına Şehadet Gecesini gerçekleştirdik. Mart ayı Şehadet ayı. Bizler de şehitlerimizi dualarla yâd ettik. Böyle programlar olacak, gelecek nesiller şehitlerimizi iyi anlayacak ki, bu vatanın vatan olduğu anlaşılsın. Rabbim birliğimizi bütünlüğümüzü daim eylesin, tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Programa katılan Şehit ailelerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu