GündemEğitim

‘‘ŞEHADET GETİRİP ANDIMIZI BİZ OKUTURUZ’’

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Başkanı Musa Bilal, andımızın okullarda okutulması gerektiğini belirtirken, buna karşı çıkanları sert sözlerle eleştirdi. Bilal, ‘’ Gerekirse her sabah önce şehadet getirir, sonra çocuklarımıza andımızı biz okuturuz’’ şeklinde konuştu.

Andımızın okutulmasının milli birlik ve Türklüğün temel değerlerinden biri olduğunu ifade eden Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Başkanı Musa Bilal, ‘’Birkaç yıl önce adına ‘Çözüm Süreci’ denilen, gerçekte ise çözülüm süreci olan birtakım uygulamalarla milli kimliğimiz yok edilmek istenmiş, bu topraklardan Türk adı silinmeye çalışılmıştır. O dönemde milli değerlerimizin içinin boşaltılmasının, milli kimliğimizin yok edilmesinin, bizleri tek bir millet olarak bir arada tutan değerlerin yağmalanmasının karşısında durmuş, sürecin ülkemizi bir felakete sürüklemekte olduğu gerçeğini haykırmıştık. Bu rezaletler zincirinin bir halkası da 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan andımızın kaldırılması olmuştu. Gerek bireysel gerekse Türk-Eğitim-Sen olarak açtığımız davalarla, sözde çözüm sürecinin bir parçası olan andımızın kaldırılmasını Danıştay nezdinde yargıya taşımıştık. Nitekim Danıştay’ın kararı andımızın okutulmasının önünü açtı’’ şeklinde konuştu.

‘’TÜRK’ÜM DEMEYİ ENGELLEYEREK TÜRK MİLLETİ YOK OLMAZ’’

Bilal, ‘’Daha ne kadar devletimizle, devletimizin kurucularıyla, Türlükle, milli kimlik ve birliğimizle sorunu olan bu zihniyete destek vermeye devam edeceksiniz? Çözüm sürecinin akilleri, bölünme sürecinin yol başçıları, FETÖ’cülerin hamileri bunlar değil miydi? Bunlar diyor ki ‘’Türk’üm demekle Türk olunmaz’’ Doğrudur. Türk’üm demekle Türk olunmaz ancak bilmiyorlar ki Türk’üm demeyi engelleyerek de Türk Milleti yok olmaz. Bizi bizle sınamaya, bizi bizle çatıştırmaya kimsenin gücü yetmez. Milletinden gocunmayan, Türk olmaktan gurur duyan, Türkoğlu Türkleriz biz. Gerekirse her sabah önce şehadet getirir, sonra çocuklarımıza andımızı biz okuturuz. Türk’üm doğruyum, çalışkanım. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!’’ ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu