GündemTürkiye Gündemi

“Şehir Hastanelerinin Hayatımıza Etkisi” 

“Şehir Hastanelerinin Hayatımıza Etkisi”

 

Balıkesir Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Necdet Uçan, Dr.Ahmet Damar ve Dr.Ayla Boyuer 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen şehir hastaneleri çalıştayına katıldı.

 

Çalıştayda “Şehir Hastanelerinin Hayatımıza Etkisi”  konulu oturum Başkanlığını Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan yaptı. İzmir’de gerçekleşen çalıştaydaki sonuç bildirgesi basın ile paylaşıldı.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan buna yönelik olarak ilk maddede yer alan bildirgeyi şu şekilde açıkladı; Şehir Hastaneleri Projesi, Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) ile 2013 yılından bu yana yapılmış 34 hastane yapımını ve işletilmesini kapsamaktayken zaman içinde 18 hastaneye indirildi ve bunlardan 14 tanesi hizmete girdi, 4 tanesinin de inşaatı sürmektedir.  Bu gerilemenin nedeninin, bu projelerin verimsiz, çok pahalı ve uzun yılları kapsayan borç yüküne yol açması hususunda kamuoyunun farkındalığının artması olduğu düşünülmektedir. Bunun bir diğer sonucu kamu yönetiminin  (KÖİ) projelerinden vazgeçerek, yeni hastane projeleri için öz kaynakların kullanılmasına yönelmesidir’’.

Son maddede ise; Şehir Hastaneleri konusunda İzmir Şehir Hastaneleri Platformunun paydaşları , kentin tüm paydaşlarının katılımıyla tüm kentte  bu konuda farkındalığını artıracak faaliyetler yürütecektir ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirecek, kamu otoritelerinin dikkatini çekecektir’’yer aldı.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu