GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Şehirden Sıkıldı Balıkesir’e Yerleşti: Şimdi 3 Kıtaya İhracat yapıyor

Şehirden Sıkıldı Balıkesir’e Yerleşti; Şimdi 3 Kıtaya İhracat yapıyor

 

Hatice Esra Yıldız, İstanbul’da yöneticilik yaparken şehir hayatından sıkılıp Balıkesir’e yerleşti. Edremit ilçesine yerleşen kadın girişimci, şimdi zeytin ağacından ürettiği ürünleri bir çok ülkeye ihraç ediyor.

 

Sehirden Sikildi Balikesire Yerlesti 00

Şehir hayatından sıkılarak Edremit’e yerleşen Hatice Esra Yıldız, burada bir atölye kurdu. Yıldız, kurduğu atölyesinde 10 kişilik personeliyle, zeytin ağaçlarının budanan dallarını işleyerek, çeşitli ev ve mutfak gereçleri üretiyor. Ayrıca ürettiği mutfak gereçlerini yurt içi ve dışına satıyor. Yıldız’ın ürettiği ve özellikle saf zeytin yağında beklettiği ürünler, 3 Kıtada rağbet görüyor.

Hobi Olarak Başladı!…

Kadını girişimci Yıldız, AA muhabirine, hobi olarak yaptığı ürünleri internet sitesinde sokak hayvanlarına mama temin edebilme düşüncesiyle satışa sunduğunu anlattı.

Gelen yoğun ilgi üzerine atölyesini kurduğunu anlatan Yıldız, ayrıca şöyle konuştu:

“Doğal ürünler üretiyoruz. Malzememiz de doğal. Ürünlerimizi ürettikten sonra saf zeytinyağında bekletiyoruz. Zeytinyağıyla yağlıyoruz. Ağırlıklı olarak mutfak gereçleri üretiyorum. Onun dışında bir de dekoratif ürünler üretiyoruz. Dekoratif ürünlerde de mumluk, şamdan, vazo gibi yine evimizde kullandığımız küçük eşyalar yer alıyor.

Sehirden Sikildi 01

İlk başladığım dönemlerde ağırlıklı olarak otel ve restoranlar için üretim yapıyordum. Salgın dönemiyle birlikte otel ve restoranların kapanmasıyla daha az iş yapmaları nedeniyle satışımızı ağırlıklı olarak hem yerel hem de uluslar arası online siteler üzerinden gerçekleştiriyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda ve Belçika’ya, ABD’ye, Orta Doğu’ya, Avustralya’ya, Kanada’ya kadar birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. En çok ürün gönderdiğimiz ülke Almanya.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu