Şehit Astsubayın Vasiyeti Yürekleri Dağladı

Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti göz yaşartan bir vefa örneği olarak yürekleri burktu.

Şehit Astsubayın Vasiyeti Yürekleri Dağladı

Şehit Astsubayın Vasiyeti Yürekleri Dağladı

Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un, şehit olmadan üç gün önce arkadaşlarına söylediği vasiyeti, acı dolu bir hikayeyi ortaya çıkardı. Operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü mensuplarıyla temas sonucu şehit düşen Horoz’un ailesine ulaşan şehadet haberi, Kahramanmaraş’ta büyük üzüntü yarattı.

Şehit Astsubay Mehmet Ali Horoz’un, şehit düşmeden önce arkadaşları tarafından kaydedilen görüntülerde, bir arkadaşının rüyasında kendisini şehit olarak gördüğünü anlattığı belirtildi. Şehidin vasiyeti ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Horoz’un, “Eğer ben şehit olursam, sizden bir Afrika ülkesinde su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dediği öğrenildi.

Şehit Astsubayın Vasiyeti Yürekleri Dağladı
Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un cenazesi, Kahramanmaraş’a askeri uçakla getirildi. Kahramanmaraş Havaalanı’nda ailesi ve şehrin ileri gelenleri tarafından karşılanan şehidin naaşı, gözyaşları arasında uçaktan indirilerek morga taşındı. Ailesi, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında geçerken ‘Vatan sağ olsun’ diyerek asker selamı verdi.

Şehidin cenazesi, Cumartesi günü Onikişubat ilçesi Hasancıklı Mahalle Mezarlığı’nda düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

İHA

şehit Gündem vasiyet vefa türkiye gündemi Pençe-Kilit Operasyonu