GündemGörüntülü Haberler

“Şehit emanetleri” sergisi

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi farklı illerden gelen şehit ailelerinin de katılımıyla 170 şehidin kıyafetlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Avlu Balıkesir Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fahri Konuk, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneklerinin üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Serginin organizasyonunu yapan Menderes Kılıçaslan yaptı. Yozgat’ta öğretmen olarak görev yaptığını söyleyen Kılıçaslan, okullarında şehitler köşesi açma amacıyla başladıkları sergi girişiminin kamu kurum ve kuruluşlarının daveti ile Türkiye’ye yayıldığını belirtti.

ŞEHİT EŞİ ANILARINI ANLATTI

Elazığ Özel Harekat Polisi olarak görev yaparken 2002 yılında çıkan çatışmada şehit düşen Komiser Cihan Karadavut’un eşi Tülay Karadavut’ta bir konuşma yaparak sergiyi organize edenlere teşekkür etti. Eşi şehit olmadan önce aralarında geçen bir konuşmayı paylaşan Karadavut, “Eşim şehit olmayı çok isterdi. Hep şehit olacağını söylerdi. Eşime ben ‘Şehit olma; 60-70 yaşında ol’ derdim. Geç şehit olsun, bizden hemen ayrılmasın istiyordum. Eşimin şehit olduğunu rüyamda görmüştüm, ona bunu anlatmıştım. Ama şehit eşi olmanın acısını ona anlattım. O kadar inanmıştık ki rüyalarıma ve eşim şehitlik mertebesini tattı. Bana 3 çocuk, 3 emanet bıraktı. Onların baba diyeceği kimse yoktu ama artık şehit çocuğu olmuşlardı. Bu gururla yaşıyoruz” dedi.Sergi 22 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu