Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaptı. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerin vatandaşların isteği doğrultusunda ilerlediğini ve buna özen gösterdiklerinin altını çizdi.

GAYRET SARF EDİYORUZ

31 Mart yerel seçim sürecinde biryandan Belediye’nin çalışmalarının devam ettiği diğer yandan seçimle ilgili olarak mahalle mahalle dolaşıldığını hatırlatan Başkan Hasan Avcı, ‘ gece gündüz hizmet yarışının içindeyiz. Ne mutlu ki vatandaşımızın teveccühü ile ve istekleri doğrultusunda bir gayret sarf ediyoruz’ dedi.

ESTETİK BİR ŞEHİR

Yapılan tüm hizmetlerin millete ve şehre yapılan çalışmalar olduğunu belirten Başkan Avcı,’Biz seçim yatırımı değil şehre yatırımı önemsedik ve şehir ne istiyor bunu sorduk. Bu yönde de ilerleme sağladık ve inşallah sağlayacağız’ dedi. Altıeylül mahallesin’de yaşama geçen projeli çalışmalara değindi. Kültür merkezi, üst yapı çalışmaları, park ve bahçelere kadar estetik önem taşıyor’dedi.

 

Kamil Akyürek: Bundan sonraki 5 yıl için neler hazırlandınız?

Hasan Avcı  “ Büyükşehirdeki değişimin ardından, Altıeylül kurucu belediye başkanı Zekai Kafaoğlu büyükşehir belediye başkanı oldu. Biz 11 Kasım itibariyle görevimizi,  vatandaşlarımıza milletimize karşı en iyi şekilde yerine getirmeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz.  Altıeylülümüz için gecemizi gündüzümüze katarak  mesai yapıyoruz. 15 ay bir belediye başkanlığı için kısada değil uzunda. 3 buçuk ay belediye başkan yardımcılığı tecrübem olmuştu. 6- 7 ayı belediye sistemine hakim olarak geçirdik. Bundan sonra gerçek manada Altıeylül’de belediye başkanlığı yaptığımı hissediyorum. projelerimizi gerçek oranda gerçekleştirmeye çalıyoruz. 2018 de ülkemize yoğun bir ekonomik saldırı yapıldı. Halada daha devam ediyor. Bu saldırılardan bizde etkilendik. Bu yüzden projelerin yüzde  yüzünü gerçekleştiremedik ama yüzde seksen- seksen beş oranında gerçekleştirdik. Önümüzdeki 5 yılda güzel projelere imza atacağız. Altıeylül belediyesinde ALGEM birimi kurduk. Belediyemizdeki en verimli arkadaşları proje bakımında değerlendiriyoruz. Belediyemizin sınırları içinde kalan yerlerin tespitini yaptık. Her bir  mahallemizi etkileyecek ve mahallelinin istifadesine sunulacak.  Biz geldikten sonra şöyle bir yol izledik ve hep vatandaşa sorduk. Yolları asfaltmış mı istiyorsunuz yoksa kilit parke taşımı? Bu doğrultuda ilerleme sağladık.

Kamil Akyürek: Genellikle Projeler vatandaşların talepleri dikkate alınarak hazırlanıyor. Sizin çalışmanızda o yönde mi ilerliyor?

Hasan Avcı: “Projeli çalışmalarımız arasındaki Bahçeli evlerde bulunan asuva parkı komple bir bütün olarak  değerlendirdik. Bahçelievlere yakışan bir park olacak. Belediyecilik  kendimize göre öncülüklerimin olduğu kendi kafamıza göre projeler yapılarak görülecek bir iş değil. Belediyecilik vatandaşların ihtiyacını giderme işidir. Belediye’nin 1 lirasını  ihtiyacımız olmayan bir yere harcadığımız zaman ihtiyacı olan bir yerden kısıyoruz. Vatandaşımızın talebi olamayan bir işe yatırım yaparsak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verememiş oluruz. Şehrül emin demek vatandaşların ihtiyaçlarını, sıkıntılarını gideren sorunlarına çözüm bulan kişi demektir. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda gayret sarf ediyorum. Projelerimizi yaparken vatandaştan kopuk projeler yapmamaya gayret gösteriyoruz.”

Kamil Akyürek :Kırsal mahalle olarak da en büyük ilçeyiz doğru mudur?

Hasan Avcı: “Kırsal 100 tane mezralarla birlikte mahallemiz var. Nüfus olarak elli bine yakın kırsal mahalle nüfusumuz var. 2018 yılı itibariyle Balıkesir’in en büyük ilçesiyiz. Karesiyi nüfus olarak geçmiş durumdayız. Merkezimiz Karesi ye göre biraz daha az. Merkez nüfusumuz135bin’e bine yakın. Kırsal olarak  elli bine yakın nüfusumuz var. Bazı kırsal bölgelerimiz bazı ilçelerimizden daha geniş alana sahip “

Kamil AKYÜREK: Büyükşehir kavramından sonra yapı gereği icraatlar, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından paylaşıldı. Sanıyoruz ki çoğunluğu Büyükşehir üsteleniyor. İlçe belediyeleri daha çok sosyal ve kültürel projelere ve yine görevi olan bazı icraatla ilgili projelere odaklanıyor. Kültürel anlamda bir hazırlığınız var mı?

Hasan  Avcı :” Büyükşehir belediyesi işin büyük kısmını yapmıyor.Her ilçe belediyelerinin  sorumlukları var. İlçe belediyeleri de belediyecilik açısından sorumluluklarını yerine getirmekle mükellef. Alt yapı ile Büyükşehir ,üst yapı ilçe belediyelerinin daha önde tuttuğu işler.Şuan biz  Büyükşehir’in bağlı olduğu ana caddeler dahil olmak üzere  bir çok konuda üst yapıyı yapmak için gayret sarf ediyoruz. Biz renkli caddeler yapıyoruz. Cengiz topel de yenisini yapacağız. Şehrimizi daha estetik hale getirmek için bir çalışma yapıyoruz.  Parklardan, yeşil alanlarından, ihtiyaç duyulan her işi  yapıyoruz. Belediyecilik sadece kaldırım bina yeşil alan yapmak değildir. Belediyecilik aynı zamanda vatandaşlarımızın sosyal açıdan da gelişimlerini sağlayabileceği, hayat standartını yükselteceği konforu sağlamaktır. Altıeylül olarak biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültür merkezimizin inşaatı devam ediyor. 500 kişiye yakın kapasitesiyle Salih tozandan daha büyük bir kültür merkezi oluyor. ALGEM’in içinde Salih tozan büyüklüğünde sinema salonu var. Bu salonda daha çok çocuklarımıza yönelik  programlar yapılacak.Daha çok  ihtiyaç sahibi öksüz yetim ve diğer çocuklarımıza yönelik farklı programlar yapılacak. Kültürel etkinlikler daha çok Hasan Can Kültür Merkezinde yapılacak.

‘BİZ SEÇİME DEĞİL ŞEHRE YATIRIM YAPIYORUZ’

Türk müziği ve sanat evimizi de Hasan can kültür merkezine taşıyarak daha profesyonel  bir çalışma  yapacağız. Bu tarz hizmetler yapan nadir belediyelerden birisiyiz Vatandaşlarımızın kültürel açıdan kendilerini yetiştirmeleri için imkan sunmaya çalışıyoruz.  Çocuk ve gençlerimize yönelik farklı projelerimiz var. Çocuklarımız için Çocuk üniversitesi kurmayı planlıyorum.  Çocuklarımızın gelecekte yönlendirebilecekleri Meslekler hakkında bilgi almaları kütüphanelerin oyun alanlarının olduğu  güzel bir alan çocuklarımıza kazandıracağız. Çocuklarımız hem eğlenecek hem oyunlarını oynayacaklar bir taraf tanda dünyaya bakış açıları çok daha farklı ve güzel olacak.  Balıkesir’in Hasan Basri Çantay Gibi Kurtuluş Savaşı döneminde önemli bir yeri var. Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal marşını yazdıran kişi  Hasan Basri Çantay’ın kim olduğunu anlatan Hasan Basri Çantay kültür evi  açmayı planlıyoruz.   Balıkesir’ önemli bir kütüphane kazandıracağız. Kültür merkezi açıldıktan sonra daha yoğun etkinlikler yapacağız. Biz geçen sene 1 ayda 1 buçuk ayda kültürel etkinlikler yapıyorduk. Bu yıl seçim girdiği için seçim sürecinde bazı vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılır düşüncesiyle bunlara çok girmiyoruz Maalesef böyle bir algı var.Yaptığı her çalışmayı seçim zamanı geldiği zaman sırf seçim için yapıyor gibi algılanıyor. Bu yüzden seçim zamanı bir adım daha geride duruyoruz”

 Kamil Akyürek: Çalışmalarınız başkanlık görevinizi etkiliyor mu? Siz kendinizi aday olarak hangi pozisyonda görüyorsunuz?

Hasan Avcı “Yerel seçimde önümüzde az bir süre kaldı. Sürecin sonunda Allah hem bizim hem de şehrimiz için hayırlı olanı nasıp etsin. Bir konudan da rahatsız olmuyor değilim. Yerel seçim genel seçim havasına büründürerek özellikle bazı metropollerde cumhur ittifakına yara aldırılarak  bu  milletin  kazanımlarını heba etmeye çalışan bazı mihraklar var. Biz Kardeşlik hukuku içerisinde bu çalışmayı yürütüyoruz.  Şunun bilincindeyim biz şehrimize hizmet yarışı içerisindeyiz. Belediye başkanının sorunluluğu çok yüksek. Seçim çalışması yaparken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ihmal  ettiğimiz zaman bunun sorumluluğumda büyük olacaktır Belediye hizmetlerini  yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar seçim çalışması var diye yaptığımız programların hiç birini iptal etmedik”

Kamil Akyürek: 18- 20 Saat aktif çalışma saati hem fiziken hem ruhen yorucu oluyor mu?

Hasan Avcı “Kolay olmuyor ama başımızdaki lidere bakınca da zor olmuyor.  Seçimi almak için uğraşmıyorum. Çünkü seçimi alma k bir kaderi ilahi işi .Mevla’m nasip ederse bu işte olacağız. Sorumluluğumuzu yerine getirelim ve yarın , ‘biz bur da hata yaptık demeyelim’ düşüncesiyle, Cumhurbaşkanımızın bir taraftan seçim çalışması, diğer yandan  millet memleket meselesi her birine yetişmeye çalışan  bir liderin partisindeyim bende ve böyle olduğu içinde mutluyum”

 Kamil Akyürek: İttifaktan ötürü meclis üyelerimiz her iki partinin mensupları tarafından oluşturuldu bu yapı seçime ne kadar pozitif yada ne kadar negatif etki sağlar mı? Sağlarsa ne kadar sağlar.

Hasan Avcı: “MHP  cumhur ittifakı  içine girdiğimiz zamandan bu yana  bir ahenk zaten vardı.  Biz kendi meclis listelerimizi yapmıştık bazı değerlendirmek istediğimiz arkadaşları değerlendiremedik. MHP’li arkadaşlarımızla seçim sürecinde  müthiş bir ahenk yakaladık. O arkadaşlarımızın  bize kattığı değerin farkındayız. Çok samimi duygularla bize destek veriyorlar.  Onlarla tanışma şerefine  nail olduğum için  şükrediyorum. Bu birliktelik  inşallah seçime kadar değil mezara kadar olur ”dedi.

GAYRET SARF EDİYORUZ

31 Mart yerel seçim sürecinde biryandan Belediye’nin çalışmalarının devam ettiği diğer yandan seçimle ilgili olarak mahalle mahalle dolaşıldığını hatırlatan Başkan Hasan Avcı, ‘ gece gündüz hizmet yarışının içindeyiz. Ne mutlu ki vatandaşımızın teveccühü ile ve istekleri doğrultusunda bir gayret sarf ediyoruz’ dedi.

ESTETİK BİR ŞEHİR

Yapılan tüm hizmetlerin millete ve şehre yapılan çalışmalar olduğunu belirten Başkan Avcı,’Biz seçim yatırımı değil şehre yatırımı önemsedik ve şehir ne istiyor bunu sorduk. Bu yönde de ilerleme sağladık ve inşallah sağlayacağız’ dedi. Altıeylül mahallesin’de yaşama geçen projeli çalışmalara değindi. Kültür merkezi, üst yapı çalışmaları, park ve bahçelere kadar estetik önem taşıyor’dedi.

 

Kamil Akyürek: Bundan sonraki 5 yıl için neler hazırlandınız?

Hasan Avcı  “ Büyükşehirdeki değişimin ardından, Altıeylül kurucu belediye başkanı Zekai Kafaoğlu büyükşehir belediye başkanı oldu. Biz 11 Kasım itibariyle görevimizi,  vatandaşlarımıza milletimize karşı en iyi şekilde yerine getirmeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz.  Altıeylülümüz için gecemizi gündüzümüze katarak  mesai yapıyoruz. 15 ay bir belediye başkanlığı için kısada değil uzunda. 3 buçuk ay belediye başkan yardımcılığı tecrübem olmuştu. 6- 7 ayı belediye sistemine hakim olarak geçirdik. Bundan sonra gerçek manada Altıeylül’de belediye başkanlığı yaptığımı hissediyorum. projelerimizi gerçek oranda gerçekleştirmeye çalıyoruz. 2018 de ülkemize yoğun bir ekonomik saldırı yapıldı. Halada daha devam ediyor. Bu saldırılardan bizde etkilendik. Bu yüzden projelerin yüzde  yüzünü gerçekleştiremedik ama yüzde seksen- seksen beş oranında gerçekleştirdik. Önümüzdeki 5 yılda güzel projelere imza atacağız. Altıeylül belediyesinde ALGEM birimi kurduk. Belediyemizdeki en verimli arkadaşları proje bakımında değerlendiriyoruz. Belediyemizin sınırları içinde kalan yerlerin tespitini yaptık. Her bir  mahallemizi etkileyecek ve mahallelinin istifadesine sunulacak.  Biz geldikten sonra şöyle bir yol izledik ve hep vatandaşa sorduk. Yolları asfaltmış mı istiyorsunuz yoksa kilit parke taşımı? Bu doğrultuda ilerleme sağladık.

Kamil Akyürek: Genellikle Projeler vatandaşların talepleri dikkate alınarak hazırlanıyor. Sizin çalışmanızda o yönde mi ilerliyor?

Hasan Avcı: “Projeli çalışmalarımız arasındaki Bahçeli evlerde bulunan asuva parkı komple bir bütün olarak  değerlendirdik. Bahçelievlere yakışan bir park olacak. Belediyecilik  kendimize göre öncülüklerimin olduğu kendi kafamıza göre projeler yapılarak görülecek bir iş değil. Belediyecilik vatandaşların ihtiyacını giderme işidir. Belediye’nin 1 lirasını  ihtiyacımız olmayan bir yere harcadığımız zaman ihtiyacı olan bir yerden kısıyoruz. Vatandaşımızın talebi olamayan bir işe yatırım yaparsak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verememiş oluruz. Şehrül emin demek vatandaşların ihtiyaçlarını, sıkıntılarını gideren sorunlarına çözüm bulan kişi demektir. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda gayret sarf ediyorum. Projelerimizi yaparken vatandaştan kopuk projeler yapmamaya gayret gösteriyoruz.”

Kamil Akyürek :Kırsal mahalle olarak da en büyük ilçeyiz doğru mudur?

Hasan Avcı: “Kırsal 100 tane mezralarla birlikte mahallemiz var. Nüfus olarak elli bine yakın kırsal mahalle nüfusumuz var. 2018 yılı itibariyle Balıkesir’in en büyük ilçesiyiz. Karesiyi nüfus olarak geçmiş durumdayız. Merkezimiz Karesi ye göre biraz daha az. Merkez nüfusumuz135bin’e bine yakın. Kırsal olarak  elli bine yakın nüfusumuz var. Bazı kırsal bölgelerimiz bazı ilçelerimizden daha geniş alana sahip “

Kamil AKYÜREK: Büyükşehir kavramından sonra yapı gereği icraatlar, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından paylaşıldı. Sanıyoruz ki çoğunluğu Büyükşehir üsteleniyor. İlçe belediyeleri daha çok sosyal ve kültürel projelere ve yine görevi olan bazı icraatla ilgili projelere odaklanıyor. Kültürel anlamda bir hazırlığınız var mı?

Hasan  Avcı :” Büyükşehir belediyesi işin büyük kısmını yapmıyor.Her ilçe belediyelerinin  sorumlukları var. İlçe belediyeleri de belediyecilik açısından sorumluluklarını yerine getirmekle mükellef. Alt yapı ile Büyükşehir ,üst yapı ilçe belediyelerinin daha önde tuttuğu işler.Şuan biz  Büyükşehir’in bağlı olduğu ana caddeler dahil olmak üzere  bir çok konuda üst yapıyı yapmak için gayret sarf ediyoruz. Biz renkli caddeler yapıyoruz. Cengiz topel de yenisini yapacağız. Şehrimizi daha estetik hale getirmek için bir çalışma yapıyoruz.  Parklardan, yeşil alanlarından, ihtiyaç duyulan her işi  yapıyoruz. Belediyecilik sadece kaldırım bina yeşil alan yapmak değildir. Belediyecilik aynı zamanda vatandaşlarımızın sosyal açıdan da gelişimlerini sağlayabileceği, hayat standartını yükselteceği konforu sağlamaktır. Altıeylül olarak biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültür merkezimizin inşaatı devam ediyor. 500 kişiye yakın kapasitesiyle Salih tozandan daha büyük bir kültür merkezi oluyor. ALGEM’in içinde Salih tozan büyüklüğünde sinema salonu var. Bu salonda daha çok çocuklarımıza yönelik  programlar yapılacak.Daha çok  ihtiyaç sahibi öksüz yetim ve diğer çocuklarımıza yönelik farklı programlar yapılacak. Kültürel etkinlikler daha çok Hasan Can Kültür Merkezinde yapılacak.

‘BİZ SEÇİME DEĞİL ŞEHRE YATIRIM YAPIYORUZ’

Türk müziği ve sanat evimizi de Hasan can kültür merkezine taşıyarak daha profesyonel  bir çalışma  yapacağız. Bu tarz hizmetler yapan nadir belediyelerden birisiyiz Vatandaşlarımızın kültürel açıdan kendilerini yetiştirmeleri için imkan sunmaya çalışıyoruz.  Çocuk ve gençlerimize yönelik farklı projelerimiz var. Çocuklarımız için Çocuk üniversitesi kurmayı planlıyorum.  Çocuklarımızın gelecekte yönlendirebilecekleri Meslekler hakkında bilgi almaları kütüphanelerin oyun alanlarının olduğu  güzel bir alan çocuklarımıza kazandıracağız. Çocuklarımız hem eğlenecek hem oyunlarını oynayacaklar bir taraf tanda dünyaya bakış açıları çok daha farklı ve güzel olacak.  Balıkesir’in Hasan Basri Çantay Gibi Kurtuluş Savaşı döneminde önemli bir yeri var. Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal marşını yazdıran kişi  Hasan Basri Çantay’ın kim olduğunu anlatan Hasan Basri Çantay kültür evi  açmayı planlıyoruz.   Balıkesir’ önemli bir kütüphane kazandıracağız. Kültür merkezi açıldıktan sonra daha yoğun etkinlikler yapacağız. Biz geçen sene 1 ayda 1 buçuk ayda kültürel etkinlikler yapıyorduk. Bu yıl seçim girdiği için seçim sürecinde bazı vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılır düşüncesiyle bunlara çok girmiyoruz Maalesef böyle bir algı var.Yaptığı her çalışmayı seçim zamanı geldiği zaman sırf seçim için yapıyor gibi algılanıyor. Bu yüzden seçim zamanı bir adım daha geride duruyoruz”

 Kamil Akyürek: Çalışmalarınız başkanlık görevinizi etkiliyor mu? Siz kendinizi aday olarak hangi pozisyonda görüyorsunuz?

Hasan Avcı “Yerel seçimde önümüzde az bir süre kaldı. Sürecin sonunda Allah hem bizim hem de şehrimiz için hayırlı olanı nasıp etsin. Bir konudan da rahatsız olmuyor değilim. Yerel seçim genel seçim havasına büründürerek özellikle bazı metropollerde cumhur ittifakına yara aldırılarak  bu  milletin  kazanımlarını heba etmeye çalışan bazı mihraklar var. Biz Kardeşlik hukuku içerisinde bu çalışmayı yürütüyoruz.  Şunun bilincindeyim biz şehrimize hizmet yarışı içerisindeyiz. Belediye başkanının sorunluluğu çok yüksek. Seçim çalışması yaparken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ihmal  ettiğimiz zaman bunun sorumluluğumda büyük olacaktır Belediye hizmetlerini  yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar seçim çalışması var diye yaptığımız programların hiç birini iptal etmedik”

Kamil Akyürek: 18- 20 Saat aktif çalışma saati hem fiziken hem ruhen yorucu oluyor mu?

Hasan Avcı “Kolay olmuyor ama başımızdaki lidere bakınca da zor olmuyor.  Seçimi almak için uğraşmıyorum. Çünkü seçimi alma k bir kaderi ilahi işi .Mevla’m nasip ederse bu işte olacağız. Sorumluluğumuzu yerine getirelim ve yarın , ‘biz bur da hata yaptık demeyelim’ düşüncesiyle, Cumhurbaşkanımızın bir taraftan seçim çalışması, diğer yandan  millet memleket meselesi her birine yetişmeye çalışan  bir liderin partisindeyim bende ve böyle olduğu içinde mutluyum”

 Kamil Akyürek: İttifaktan ötürü meclis üyelerimiz her iki partinin mensupları tarafından oluşturuldu bu yapı seçime ne kadar pozitif yada ne kadar negatif etki sağlar mı? Sağlarsa ne kadar sağlar.

Hasan Avcı: “MHP  cumhur ittifakı  içine girdiğimiz zamandan bu yana  bir ahenk zaten vardı.  Biz kendi meclis listelerimizi yapmıştık bazı değerlendirmek istediğimiz arkadaşları değerlendiremedik. MHP’li arkadaşlarımızla seçim sürecinde  müthiş bir ahenk yakaladık. O arkadaşlarımızın  bize kattığı değerin farkındayız. Çok samimi duygularla bize destek veriyorlar.  Onlarla tanışma şerefine  nail olduğum için  şükrediyorum. Bu birliktelik  inşallah seçime kadar değil mezara kadar olur ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu