GündemEkonomiÖzel Haberler

ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ “ÖNCE BALIKESİR DİYEBİLİRSE” OLACAK!

Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkâr Odası Başkanı Hasan Yıldız “Elimiz değil vücudumuzu ortaya koymaya hazırız. Biz hazırız. Daha iyilerini bizde yapalım. Birlikte olalım, olabilelim” mesajını verdi.

Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkâr Odası Başkanı Hasan Yıldız” kente döviz girdisi sağlayacak hizmetler büyük önem taşıyor” dedi. Başkan Yıldız, Gıda ürünlerinin Balıkesir’de bir yeri olması ve bu doğrultuda yapılacak etkinlik ve benzeri çalışmaların şehirde yaşam bulmasının şart olduğunu belirtti.

Balıkesir için Ankara’da geçmişte “Balıkesir Tanıtım Günleri “gerçekleştirildi. Bu doğru bir adımdı burada çok takdir aldık. Ancak Balıkesir’de bu ürünlerin varlığını tam olarak sunabileceğimiz mekânlar ve etkinlik alanlarına ihtiyacımız var. Gastronomi adına Turizm Bakanlığı Turizm yılı ilan edildi yemekleri sadece artık kitaplarda değil de yiyerek te o yemekleri tadabilecek yemek vadilerini yaşama geçirebilelim istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Balıkesir’de düzenlenen festivalle ilgili olarak düşüncesini de aktaran Başkan Yıldız “Bu festivalleri doğru buluruz. Ancak, Balıkesir’imizin bunca değeri varken bir şey yapmayıp başka şehirlerden başlarsak biz nereden başlayacağız! “dedi.

Lokantacı Esnaf Ateş İçin Bir Kıvılcım Bekliyor

Belki tesadüf Yada Karadenizliler Bir Fırsat Yakaladı bilemiyorum diyen Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız,” Üç Belediyemizle de görüştük. Altıeylül Belediyemiz 3 yıldır Altıeylül Belediyesinin yemek festivalini yapıyor. Dar alanda dar paslaşmalar yapılıyor. Kendisine söyledik gün ışığına çıkmamış yemeklerimiz var artık el ele verip daha etkin hale getirelim dedik. Ve birlikte yapma kararı aldık. Ancak özellikle Höşmerim konusunda bir festival biz üç başkana da bu konuyu ilettik. Bununla ilgili bir girişim beklerken yaşadığımız, henüz adımların atılmamış olması ve bugün duyduklarımız, gördüklerimiz tabi ki şehrin yaşayan esnaflarını ve Oda olarak ta bizleri üzdü”

“O gün Bugündür Dile Getiriyoruz Ancak…”

Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız “Caddelerde sokaklarda tanıtım broşürlerinde belediye logolarımız var. Destekleyici mi sponsor mu merak ediyoruz. Ülkede ekonomik durumlar belli. Mali İdarelerin imkanı vardı da neden kendimizden başlamadık? Soruyorum. Bakarız yaklaşımları oldu. Balıkesir 2014 yılında Büyükşehir oldu o gün bugündür söylüyorum ancak istikrarsızlık dönemleri de yaşandı. “Karadenizliler Hamsi Festivalini sosyal medyadan duydum. Bu camianın gıda sektörünü özellikle anayasal tek yetkilisi olmamıza rağmen böyle bir girişimden, çalışmadan haberimiz olmadı. Davette edilmedik ”dedi. Gördüğümüzde biraz şaşırdık açıkçası diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldız,” Bizler Festivallere karşı değiliz herhangi bir tavrımızda yok ancak kendi kentimizdeki değerlerimizin kuzu eti, höşmerim, kaymak, peynir, zeytinyağı, zeytin ve… öne çıkması taleplerimizin göz ardı edilip te birden bu tip girişimleri duymak bizi fazlasıyla üzdü. Öncelik kendi ürünlerimiz için bir gayret göstermek gerekir.”

“Önce Balıkesir Sonra Tüm Şehirler Kendimizden Başlayalım!”

Kendi kentimizdeki değerlerimizi tüm Türkiye kabul ediyor ancak bir kendi kentimiz bu değerleri kabul edemedi. Kentimizde yaşayan tayincilere, gelen misafirlere bizim şöyle bir çarşımız var diyebilecekken kentimizi daha doğru duyurmak adına işletmelere de fayda sağlayıcı üzerimize düşenler var. Bizim bu konuda üzerimize düşeni yapmak gibi bir sorumluluğumuz var ve dile getiriyoruz. Her fırsatta bunu iletiyoruz.”

Mademki Destek Olabiliyoruz Neden Bu İşte Bir Balıkesirli Yok!

“Kent’te 24 saat canlı yaşayan çarşı esnafları olarak Otel müşterileri bize gelip soruyorlar Peyniri çok kaliteliymiş, zeytinyağı güzelmiş ,x ilden geldik nasıl temin edebiliriz diyorlar. İşte o an direk bir gol yiyoruz. Bizim peynir çarşımız yok. Zeytin veya zeytinyağı çarşımız yok. Bizim değerlerimiz kültürümüz var ancak bunun için yansıtıcılarımız yok! Mega kent yolundaysak bir pazarımızın olmayıp yapılan düzensiz yapılan çalışmalar var. Biz daha etkin ne yapabiliriz üreticiyi de tetikleyebiliriz diyerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesine biz artık Büyükşehir olduk diyerek gidip bir girişimde bulunduk. Höşmerimin coğrafi işaret alalım, Guiness Rekorlar Kitabına girecek şekilde bir çalışma yapalım dedik. Sonrası bir Festival yapalım Komşu ilçelerden başlayalım dedik. Kendi kültürüne sahip çıkmak kadar güzel ne var. Bugün kendi kültürüne çıkan Karadenizlileri tebrik ediyorum ama mademki bizim Belediyelerimizin destek olabilme durumları vardı. Bize neden olmadılar?” Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu