GündemÇocukçaEğitim

ŞEKER ÇOCUKLARIN MİNİK DOSTLARI

Sevgili Çocuklar, bugün ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun birbirinden güzel öğrenciler var.

Arkadaşlarınız, evcil hayvanlarını anlatırken, hayvanları korumak için neler yapılması gerektiğini anlattılar.

Sessiz dostlarımızdır onlar bizim. Sevgi dolu bakışlarıyla anlaşırız. Onlarsız eksik bir yaşam olacakken masumiyeti onlardan öğreniriz. Evcil hayvanlarımızın yanı sıra sokaktaki ya da barınaktaki hayvan dostlarımız için birşeyler yapmak bizi mutlu eder. Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun birbirinden sevgi dolu öğrencileri, evcil hayvanları ile maceralarını anlattılar. Bu tatlı maceraları okumaya hazır mısınız?

Emir Taşkın: Ben hayvanları çok seviyorum. Benim bir tavşanım var. Onun adı da ‘Fındık’. Çok sevimli ve sıcakkanlıdır Fındık. İyi ki benimle. Onunla çok mutluyum.

İpek Lüleeroğlu: Benim çok güzel balıklarım var. Birinin adı buzdu diğeri ise şeker. Bu ne yazık ki öldü. Ama şeker yaşıyor. Ben balıkları izlemeyi çok seviyorum. Beni su kaplumbağam da vardı. Çok güzeldi.
Tanem Saçalak: Hayvan dostlarımıza çok iyi bakmalıyız. Onları sevmeli ve korumalıyız. Mesela benim Hamster’im var. O genellikle peynir yiyor. Oyunlar oynuyor. Hamsterimla vakit geçirmeyi de çok seviyorum.
Ceylin Ada: Benim evcil hayvanım yok. Ama annemden çok istedim balık ya da su kaplumbağası almak istiyorum. Çünkü ona çok iyi bakarım.

Ela Naz Koç: Hayvanlara çok iyi bakmalıyız. Onlar dertlerini anlatamıyorlar. O yüzden yemeklerini ve sularını mutlaka vermeliyiz. Benim 6 kilogram ağırlığında bir kedim var. Çok tatlı. Gri renkli ve adı da Pati. 2 Yaşından beri büyütüyoruz. Şimdi 6 yaşında. Maması var. Onu yiyor. Siyah minderi var ama onda yatmıyor gidip yere yatıyor.

Necmi Kaan Şeker: Benim ‘Minnoş’ ve ‘Maviş’ adında iki tane kuşum var. Onları çok seviyorum. Kuşlarımın kafesi var. Orada yatıyorlar. Zamanlarını geçiriyorlar.

Derin Toy: Ben hayvanları çok seviyorum. Benim balığım var. Üç kardeşim ile birlikte büyütüyoruz.

Rüzgar Toy: Benim Derin ve Deniz adında kardeşlerim var. Bizim balıklarımız var. Onları birlikte büyütüyoruz. Çok eğlenceli oluyor.

Deniz Toy: Kardeşlerim ile birlikte balıklarımıza bakmak çok zevkli. Ben herkesin hayvanlara iyi davranmasını istiyorum. Onlar çok tatlılar. Mamalarını, sularını verelim aynı zamanda onları da çok sevelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu