GündemÇocukçaEğitim

ŞEKER HASTALIĞA DÖNÜŞMESİN

Sevgili arkadaşlar bugün “Çocukça” sayfamızda İpek Yuvam Anaokulu öğrencileri yer alıyor. Okullarında diyabet ile ilgili bir sunum izleyen öğrenciler, Diyabet (Şeker Hastalığı) olmamak için yapılması gerekenleri anlattılar.

Dsc0085

Çikolatalar, şekerler ve daha pek çok abur cubur çok güzel görünse de fazla tüketildiğinde hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle yetişkinlerde görülen şeker hastalığı artık çocuklarda da görülmeye başlandı. Peki bu hastalıktan uzak durmak için neler yapmalıyız? Diyabet olmamak için sağlıklı beslenmek gerektiğini söyleyen İpek Yuvam Anaokulu öğrencileri, nasıl beslendiklerini anlattılar. Onlara kulak vermeye hazır mısınız?

Rüzgar Filiz: Diyabet çok kötü birşeydir. Diyabet bir tür hastalıktır. Biz de diyabet olmamak için sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıklı gıdalar tüketmeliyiz. Asitli içecekler ve çok şekerli gıdalardan uzak durmalıyız. Böylece daha sağlıklı olabiliriz. O nedenle beslenmemize de çok önem vermeliyiz.

Zeynep Gökçe Durdu: Diyabet çok kötü bir hastalıktır. Beslenmemize dikkat etmezsek biz de hasta oluruz. Özellikle sabah kahvaltı yaparken peynir, zeytin, domates, salatalık yemeliyiz. Anne çikolatası yemeliyiz ama başka bir çikolata yememeliyiz. Ayrıca bol bol süt içmeliyiz.

Arda Karaoğlan: Diyabet olmamak için yemeklerimize dikkat etmeliyiz. Sabah mutlaka kahvaltı yapmalıyız. Kahvaltıda peynir, zeytin, domates yemeliyiz. Ayrıca bol bol süt içmeliyiz. Sağlıklı olmak istiyorsak beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Ayrıca asitli içecekler, şekerli ürünler yememeliyiz. Bunlar sağlığımızı bozacaktır. Bizim diyabet olmamızı sağlayacaktır. O yüzden faydası olmayan besinlerden uzak durmalıyız.

Dsc0094

Beyza Taşkın: Diyabet çok kötü bir hastalıktır. Şeker hastalığında bol bol su içmeliyiz. Ayrıca sağlıklı şeyler yemeliyiz. Mesela havuç, brokoli, zeytin yemeliyiz. Ama bol bol çikolata ve şekerli ürünler yememeliyiz. Asitli içecekler ve şekerli ürünler bizim sağlığımızı olumsuz etkiler. Diyabet hastası olmamıza neden olurlar. Canımız çok tatlı bir şey isterse waffle gibi birşeyler yemeliyiz. Ama bunu da az yemeliyiz. Ayrıca çilekli süt yaparak içebiliriz.

Batuhan Summak: Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmemiz lazım. Çok şekerli yiyecekler ve içecekler tüketmemeliyiz. Yeşillik yemeliyiz. Brokoli, zeytin, karnabahar gibi sağlıklı gıdalar bizim sağlığımıza da iyi gelecektir. Ama asitli içecekler ve şekerli ürünler sağlığımızı bozar.

Yusuf Mert Afacan: Diyabet çok kötü bir hastalıktır. Biz de diyabet olmamak için abur cubur yememeliyiz. Sağlıklı gıdalar tüketmeliyiz. Ispanak, pırasa gibi besinleri yemeliyiz. Kahvaltıda yumurta, peynir ve zeytin yemeliyiz. Bol bol su tüketmeliyiz. Ama asitli içecekler ve sağlıksız besinler yememeliyiz.

Eylül Yüksel: Diyabet olmamak için sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Şeker hastası olmamak için peynir, zeytin, yumurta, süt tüketmeliyiz. Sağlığımıza oldukça dikkat etmeliyiz. Mesela tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bol bol spor yapmalıyız ve temizliğimize dikkat etmeliyiz.

Ahsen Sıla Taşdemir:  Diyabet çok kötü bir hastalıktır. Biz de diyabet olmamak için beslenmemize dikkat etmeliyiz. Sağlıklı bir çocuk olmak için bol bol su içmeliyiz. Yumurta, peynir, zeytin yemeliyiz. Ayrıca bol bol süt içmeliyiz. Bu sayede daha sağlıklı oluruz.

Dsc0137

Öğretmen Cemil Kuru: Çocuklarımızla Diyabet Konusunda bir video izledik. Küçük yaşlara kadar inen diyabet hastalığının neler getirdiğini ve diyabetten korunmanın önemini anlattık. Bunun için alınacak tedbirleri, sporun hayattaki önemini çocuklarımıza öğrettik. Oldukça verimli bir dersti.

Öğretmen Gülşah Toy: Diyabetle ilgili çocuklarımıza önemli bilgiler verdiğimiz bir sunum izledik. Artık diyabet küçük yaşlara kadar indi. Benim de sınıfımda diyabet olan bir öğrencim var. Çocuklarda farkındalık yaratarak diyabetten korunmanın yollarını anlattık. Bu da oldukça verimli bir ders oldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu