GündemTürkiye Gündemi

Semra Aman Akyürek Medya Ve Kurumlar Arası İletişimi Anlattı

Semra Aman Akyürek Medya Ve Kurumlar Arası İletişimi Anlattı

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncıları ile ortaklaşa bir çalıştay programı düzenlendi. Program Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı salonunda gerçekleşti. Çalıştayda Türkiye İnternet Medyası kurucuları arasında bulunan BGYC Başkanı Merhaba Gazetesi sahibi Semra Aman Akyürek’te Kamu Diplomasisi ve Yerel Ulusal Medya oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

 

Akyürek “Söylem Birliğinin Tesisi Sağlanmalı”

Semra Aman Akyürek konuşmasında kurumlar ve medya arasındaki iletişime değindi ve yaşanan sorunları aktardı. Çözümlere dönük önerilerinde reaktif değil proaktif söylemlerin ve söylem birliklerinin oluşması ve süreç içerisinde tesisin sağlanması gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca Dijital mecralardaki gelişim üzerinde durdu. Dezenformasyonla mücadelede insan odaklı hakikat temelli payaşımların çağrısında bulundu.

Sorunlar ve Çözümlere Değinildi

Çalıştayın ilk oturumunun modaratörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Yardımcısı Dr.Çağatay Özdemir yürüttü. Penn State University öğretim üyesi  Doç.Dr Kılıç Buğra Kanat, Merhaba Gazetesi Sahibi Semra Aman Akyürek, Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan ve Türkiye Gazetesi Yazarı Meryem Aybüke Sinan’ın yer aldığı ilk oturumda Kamu Diplomasisi yerel ulusal medya konularında yaşanan sorunlar ve çözümlere değinildi.

 

49333E82 8A66 474D Ae5B 1061Fe96D58D

 

Fahrettin Altun “Sistematik Dezenformasyon”

Çalıştayın ikinci ve üçüncü oturumlarında dezenformasyonla mücadele,yeni teknolojiler ve medya üzerine konuşmalar gerçekleşti. Burada konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin göçmen politikasının “Sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimleri”nin son hedefi olduğunu belirterek, “Devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

BİK Yönetim Kurulu Başkanı Sözen “Milli Güvenlik” Vurgusu Yaptı

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen de milli güvenliğe ve ülke menfaatlerine aykırı yayın yapanlara devlet desteğinin yararsızca dağıtılmasından yana olmadıklarını ifade etti.

Burhan, Kara Propagandaya Dikkat Çekti

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise Anadolu medyasının milli ve yerli olduğunu vurgulayarak, “Anadolu medyasında mandacı, darbeci olmaz. Son dönemde sosyal medya mecralarında ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı sigortadır, önemli durum tespiti yapar, bunlara karşı çalışma yapar. Yerel medya bunlara karşı dimdik ayaktadır.” diye konuştu. HABER: Muhammed Can Akyürek

 

297Ed39D E7Ed 43F8 A849 B9B91D3Cdd5B

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu