İlçe HaberleriDünyadan HaberlerEkonomiGündem

Sentrum İle Küçükköy’de  Dönüşüm Hikayesi

Sentrum İle Küçükköy’de  Dönüşüm Hikayesi

 

Küçükköy’deki Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi’ni (SENTRUM) Cem Seymen anlattı.

 

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında lansmanı yapılan SENTRUM projesi kapsamında yapılanları anlatmak üzere hazırlanan ve 4 bölümden oluşan video serisi Enerjisa Youtube hesabı üzerinden izleyicilerle buluşturuluyor.

Sürdürülebilir turizm alanında Türkiye’ye örnek olacağız

Enerjisa Enerji Kurumsal Yetkinlikler ve Sürdürülebilir Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu; “Enerjisa Enerji olarak, ayrıca İşimin Enerjisi çatısı altındaki yenilebilir enerji sistemlerini, e-mobilite kapsamında elektrik araç şarj istasyonlarını ve enerji verimliliği çözümlerini de bölgeye entegre etmeyi planlıyoruz. Bu video serisi ile hem SENTRUM projesi kapsamında bölgede projenin başlangıcından bu yana yapılan çalışmaları anlatmak hem de sürdürülebilir turizm uygulamaları ve enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında Ayvalık Küçükköy sürdürülebilir turizm anlamında örnek bir yeşil destinasyon olacak” dedi.

 

Sentrum Ile Kucukkoyde Baslayan Donusum Hikayesini Cem Seymen Anlatiyor 2

 

Başkan Ergin “En Doğru Pilot Bölge”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Kültür, sanat ve teknolojinin, birlikte ahenk içinde var olduğu ve en önemli projelerden olan kendi enerjisini kendi üreten köy yaratabilmek burada çok değerli. Bu çalışmalar kapsamında Enerjisa, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla Sentrum projesini Ayvalık Küçükköy’de hayata geçiriyor. Bu proje ile sürdürülebilir turizm alanında sosyal, ekolojik ve ekonomik dönüşümü biz de Ayvalık Belediyesi olarak destekliyoruz. Ayvalık bölgesinin, turizm anlamında ülkemizin cazibe merkezleri arasında yer alması nedeniyle bu proje için Küçükköy bölgesinin seçilmesinin son derece doğru bir “pilot bölge” olduğunu düşünüyorum ve projenin bölgemize çok şey katacağına inanıyorum. Biz de Ayvalık Belediyesi olarak bu dönüşüme gereken tüm desteği veriyoruz” dedi.Haber:Serap Acar

 

Sentrum Ile Kucukkoyde Baslayan Donusum Hikayesini Cem Seymen Anlatiyor 1

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu