GündemSiyaset

Serkan Sarı “Mahkeme Daha Yeni Başlıyor”

Serkan Sarı “Mahkeme Daha Yeni Başlıyor”

 

Balıkesir’de CHP il başkanı Serkan Sarı, su zamlarına ilişkin açılan dava ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Başkan Sarı, 12 Mayıs 2022’de gündeme alınan ve 30 Mayıs 2022 tarihinde su zammı ile ilgili alınan karara itiraz ettiklerini ifade etti. Ayrıca, CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz Burhanettin Ağabeyoğlu’nun kararı mahkemeye taşıdığını belirtti.

 

“Oylamada Halktan Yana Tavır Koyduk”

Balıkesir CHP il başkanı Serkan Sarı, söz konusu karara CHP, İyi parti ve bağımsız üyelerin ret oyu verdiğini hatırlattı. Sarı, “Ak Parti ve MHP’nin oy çokluğu ile verilmiş olan karara yönelik açmış olduğumuz bir dava bu. Dava öncesinde mecliste dava öncesinde yapılan itirazlarımız açık ve net bir şekilde komisyon ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte dile getirilmiştir. Böylelikle bütün üyelerimiz ret oyu kullanarak bu konuda halktan yana olan tavırlarını ortaya koymuşlardır” dedi.

“Zam Oranı Yüzde 150’nin Üzerinde”

Serkan Sarı, konuyla ilgili daha önce de basın toplantısı düzenlediklerini hatırlattı. Ayrıca oranlarla ilgili çelişkiye dikkat çeken Sarı, “su zammı ile ilgili olarak yüzde 60 diyerek yapılan zammın yüzde 150’linin üzerinde olduğunun altını çizmiştik. Büyükşehir belediyesi ve Ak Parti anlayışının bir temsili olarak aydan aya artan su fiyatlarına, bir daha seyyanen zam yapmışlardır. Vatandaşlarımız açısından, bu taşıması zor bir yük haline gelmiştir artık.

“Her Gittiğimiz Yerde Vatandaşlar Su Faturalarını Gösteriyor”

Serkan Sarı, “Bulunduğumuz ziyaretlerde, sokakta, ev ziyaretlerinde; gittiğimiz her yerde vatandaş bize su faturalarını gösterip şikayet ediyor. 250, 300, 350 liralara varan ev kullanım suyu var. Ailelerin evinde bu Meblağlara varan su faturalarını ödemekte zorlandıklarını ifade ediyor. Bu neden böyle oldu? Çünkü BASKİ, suda tasarruf yapmak için, ulaşılması güç bir fiyat uygulayarak, su tüketimini sınırlandırmayı tercih etti. Ancak, bizde bu bir önceki basın toplantımızda yöntemin yanlış olduğunu ve ayrıca bu kararı uygulamanın hukuksuz olduğunu dile getirdik” dedi.

Zam Büyükşehir’in Yönetim Beceriksizliğinin Kapatmak İçin Fon Görevine Dönüştü

30 Mayıs’ta alınan karar ile zammın 1 Mayıs tarihi itibari ile tüketilmiş olan su fiyatlarına uygulandığını ifade eden Sarı, “30 Mayıs tarihinde alınmış olan karar 1 Mayıs tarihi itibari ile tüketilmiş olan su fiyatlarına uygulandı.  Seyyanen uygulanan zam, geçmiş tarihli bir uygulama ile de büyükşehir Belediyesi’nin halktan ne kadar kopuk bir anlayışla yönettiğini de ortaya koyuyor. İşte bu karara ve zamma karşı CHP Büyükşehir gurubu adına Büyükşehir Meclis Üyemiz Burhanettin Ağabeyoğlu bir dava açtı. Bölge idare mahkemesine açılmış olan bu dava ile, alınan bu kararın suya ulaşımı güç kılacak bir fiyata dönüşmüş olduğu ve ihtiyaç karşılamaktan öte, Büyükşehir’in yönetim beceriksizliğini kapatmak üzere gelir amaçlı fon yaratmak, kaynak yaratmak üzere vatandaşın üstündeki yükün bir göstergesi haline geldiği belirtildi. Ayrıca, bu karar gerçeklerden uzak olmakla kalmayıp, hukuk dışı yönetim algılayışının da beden bulmuş halidir. Ancak mahkeme daha yeni başlıyor” dedi.

Altıeylül ilçe CHP İlçe başkanı Hakan Şehirli, karesi ilçe başkanı Dilek Yalçın, Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Burhanettin Ağabeyoğlu, İl kadın kolları başkanı Ayşe Pınar yahşi, il yönetim kurulu üyeleri ve İl gençlik kolları Başkanının da katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Serkan Sarı sözlerini şu şekilde tamamladı;

-Biz hukuksal ve siyasi mücadelemizi her alanda devam ettireceğiz bu dava ile ilgili Büyükşehir Meclis Üyemiz bürhanettin Ağabeyoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Dava dosyasının hazırlanmasında emeği geçen bilge başaran avukat arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Halkımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı, tüketici heyet mahkemelerine giderek, başvurmalarını ve yasadışı olan bu uygulamanın bedelini talep etmelerini ve haklarının takipçisi olmaları konusunda onlara buradan seslenmek istiyoruz.

-Vermek zorunda kaldığımız su fiyatları koşulları devlet tarafından maliyetleri düşürecek şekilde gerekli altyapı yatırımları yapılarak su maliyetinin düşürülmesi, yine uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. Bu bir insan hakkıdır insanı, yaşamı, canlıyı; doğayı hiçe Sayan AK Parti yönetimi tavrını burada göstermiştir. Bu yönetim anlayışını kırıldığımızın altını derin bir şekilde çiziyorum.

Haber: M. Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu