ÇocukçaGündem

‘‘SEVGİLİ MEKTUP ARKADAŞIM’’

Sevgili gençler bugünkü ‘Gençlik’ sayfamızda Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu 7\C sınıfı öğrencileri konuğumuz oldular. Öğrenciler, eTwinning Bir Kitap Bin Paylaşım projesi kapsamında İstanbul’da bulunan Burhaniye İlkokulu ile gerçekleştirdikleri mektup etkinliğini sizlerle paylaştılar.
BENGİ Projesi kapsamında okullarda sürdürülen projeler başarılı bir şekilde devam ediyor. Son olarak Uluslararası bir proje olan eTwinning Bir Kitap Bin Paylaşım projesi kapsamında Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu öğrencileri, proje ortakları İstanbul’da bulunan Burhaniye İlkokulu öğrencileri ile birbirlerine yeni yıl kartları gönderdiler. Öğrenciler kendi tasarladıkları yeni yıl kartlarını birbirlerine gönderirken hem sevgileri paylaştılar hem de eski bir gelenek olan mektuplaşmayı sürdürdüler. İstanbul’daki okuldan ise gençlere sürprizlerle dolu bir kutu geldi. Bu kutuda ise çorapların içine gizlenmiş kalpler ve kurabiyeler vardı. Haydi gelin bu eğlenceli etkinliğe kulak verelim.
Mehmet Akın: Biz okulumuzda çok güzel bir proje gerçekleştirdik. 3 Yıldır yürüttüğümüz e Twinning kapsamında Bir Kitap Bin Paylaşım etkinliği nedeniyle İstanbul’daki Burhaniye İlkokulu’ndaki arkadaşlarımızla mektuplaşma geleneğini sürdürmek için yeni yıl kartları tasarladık ve onlara gönderdik. Çok güzel bir etkinlikti. Onlar da bizlere kurabiyeler ve yeni yıl kartları göndermişler.
Yasemin Altay: Ben mektuplaşmayı çok seviyorum. Hem eğlenceli hem de geleneksel bir etkinlik. Yılbaşı nedeniyle biz de okulumuzda bu geleneği yaşatmak istedik. İstanbul’da bulunan Burhaniye İlkokulu’ndaki arkadaşlarımıza yeni yıl kartları gönderdik.
Ece Demirci: Mektuplaşmak çok eğlenceli. Tüm arkadaşlarımla birlikte çok güzel bir etkinliğe imza attık. Öğretmenimiz öncülüğünde İstanbul’daki Burhaniye İlkokulu’ndaki öğrencilere yeni yıl kartları hazırladık ve onları gönderdik. Böylece eski bir mektuplaşma geleceğini de sürdürmüş olduk.
Ahmet Alkan: Mektuplaşmak çok güzel. Eskiden teknolojinin olmadığı dönemlerde mektuplar yazılırmış. Duygular böyle ifade edilirmiş. Biz de bunu yaşatmak için böyle bir etkinliğe imza attık. Çok güzel ve eğlenceliydi.
Nisa Nur Şeçkin: 3 yildir yürüttüğümüz uluslararasi eTwinning Bir Kitap Bin Paylaşım projesi kapsamında ortağımız olan Istanbul /Burhaniye Ilkokulu ile yeni yıl kart etkinliğini gerçekleştirdik. Tasarladığımız yeni yıl kartlarını İstanbul’daki arakdaşlarımıza gönderdik. Boylece eski bir gelenek olan mektuplaşma,tebrik kartı gönderme geleneğini de yaşatmış olduk.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu