Köşe Yazıları

“ŞEVKETİN BOSTANLARI”

İlginç yemek isimleri yada ot ve benzeri yediğimiz her yiyecek adını nereden alıyor merak etmişimdir. Ancak şevketi bostan hakkında sorduğum “adını nereden alıyor” sorusunun yanıtını pek bilen yok.

Her yeşilin normal bir ismi var; yerine, yaprağına, dikenine, çiçeğine, sapına göre isim alıyor. Peki bu şevketi bostan nereden aldı adını diye merak edip sorduğum nane satan Fatma Nineden duyduklarımla birlikte oturtmaya çalıştım bu adı. “Bu şevketi bostan adı nereden geliyor, tam cevabını bulamadım” dedim.

-Şevketi bostan Ege taraflarının otu. Köy evlerinin etrafında yaz sebze meyveleri bulunur. Bostan da çok olur. Köyde Şevket adındaki muhtar bostanlarını eker ama etrafına da yaban tohumlarından atar. Onlarda diken tohumu. Hanımı yemek yapacağı vakit bu diken otlarının köklerinden yemek yapar. Lezzeti çok beğenilir. Nerden aldın bu otu dedikleri vakit Şevketin Bostanlarının ordan der. Bostan etrafındaki bu ot dikenimsi görüntülü ancak lezzetli bir ot türüdür ve adını şevket –in bostan ektiği bahçe etrafında bitmeleri nedeniyle alır.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu