GündemÖzel Haberler

Sezon olmaktan çıkacak

SEZON OLMAKTAN ÇIKACAK!

 

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir programı dün noktalandı.

 

Haftasonu Gala yemeği Otel Basri’de gerçekleştirildi. Büyükşehir MERHABA’ya açıklama yapan Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın ‘Yağlı Güreşleri 12 aya yayacağız. Karlı bir gün olmasına rağmen tüm paydaşlar burada bunu da başaracağız’ dedi.

 

12 AY’A YAYILACAK!

Yağlı Güreşlerin muhatapları Gala Yemeğinde bir araya geldi. Otel Basri’de düzenlenen Gala Yemeğinin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ’Yağlı güreşin tüm paydaşları Balıkesir’de hakemleri, cazgır ve ağaları ile Balıkesir’de. Yağlı güreşin kalbi Balıkesir’de attı.’ dedi. Başkan Uğur konuşmasında şunları söyledi: Güreş Federasyon Başkanı ve Belediye Başkanlarımızla yaptığımız toplantılarda önemli kararlar aldık. Zorluklarda var ve bu zorluklarla ilgili Federasyon bir çalışma yapacak. Yağlı Güreş YPAN Belediyelerle ilgili Yağlı Güreş Kent Birliği’de oluşturuyoruz. Bundan sonra daha disiplinli ve şartlara daha uygun olsun ve güreşlerden herkes zevk alsın. Önce ülkemize daha sonra tüm Dünya’ya bu konuyu açalım. Yağlı güreşi en iyi noktaya birlikte taşıyacağız.’ dedi.

 

AYDIN

Büyükşehir MERHABA’ya açıklama yapan Yağlı Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın güreşleri sezon olmaktan çıkartacağız’ dedi. Federasyon Başkanı Aydın, ‘Yağlı güreşi sezonu olmaktan çıkarıp 12 aya yaymak istiyoruz. Güreşler çok güzel oldu ve katılımlar güzeldi. Yağlı Güreş Lig’i oluşturmayı istiyoruz. Nasıl bir futbolda lig varsa güreşte’ de olacak. Güreşte kalite ve sayı yükselecek. Liglerle potansiyel oluşturularak bir rekabet yapılacak. Tüm Dünyaya yağlı güreşleri yaymak istiyoruz. Balıkesir’de olumlu tepkiler aldım.40-50 senedir güreşi takip eden ihtiyar insanlarımızdan da bu olumlu tepkileri aldım. Çok daha güzel işler yapılacak diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu