GündemEkonomiTürkiye Gündemi

“SGK Memurları Haklarını İstiyor”

Kamu Çalışanları Sendikası açıklama yaptı :“SGK Memurları Haklarını İstiyor” dedi.

Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası açıklama yaptı. Açıklama Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası önünde gerçekleşti. Büro İş Sendikası Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı. SGK memurlarının taleplerini dile getirdi.

Üyeler; SGK memurlarının çalışma şartlarının giderek zorlaştığını belirtti. Ayrıca, alkışlarla ve sloganlarla seslerini duyurdu..

 

456464

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası önünde toplandı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Büro İş Sendikası üyeleri, hükümetten talep ettikleri hakları dile getirdi. Basın açıklamasını Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Özgür Aras okudu. Aras’ın konuşmasına katılımcılar; Birleşe birleşe kazanacağız, SGK memuru yok sayılamaz, uzmanlık hakkımız” sloganlarıyla destek verdi.

 

S 18

“SGK Memurlarının Sağlık Sorunları Baş Gösterdi!”

SGK’nın uzunca bir süredir; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma kanunları ile gündemde olmayı sürdürdüğünü ifade eden Aras, şu konuya dikkat çekti; “Hal böyleyken kurum personelinin mağduriyetleri de katlanarak artmaktadır. Öyle ki asgari ücret düzeyinde olan maaşlarla hayat koşulları zor. Böylece kurum çalışanlarının; iş yoğunluğuna, mobbinge ve yaşanan strese dayanacak gücüde kalmadı. Psikolojik sorunlar başta olmak üzere kalp krizine varıncaya kadar birçok sağlık sorunu baş gösterdi. Yeni atanan memur arkadaşlarımız ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra istifa etti ve memleketlerine geri dönmekte. Neden mi? Bu ekonomik krizde Maaşları kiralarını ödemeye dahi yetmemekte.”

gazetemerhaba.com

 

 

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu