GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

SHOPİA ROBOTU VE VALİ YAZICI İSTİHDAM FUAR’INDA…

Çalışmak isteyenler için iş fırsatının doğduğu önemli bir gün dün ve bugün. Fuar açıldı. Çalışma ve İş Kur İl müdürlüğü, BAUN, GMKA Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 5.si gerçekleşiyor.

Balıkesir için son derece güzel ve takdir edilecek boyutta yapılan fuar ancak; bu fuarın yanında mevsimlik işçiler için Toplum Yararına çalışma kapsamında alınan başvurular oldukça sıkıntılıydı dün.

Geçicide olsa bir iş imkânım olsun diyenler normal işçilere oranla daha çoktu. Gala bahçesinde yoğunluk öğleden sonra fuar açılışının da yapılmasıyla birlikte arttı. Sabahtan buyana bekliyoruz diyenler gergindi. Biliyorsunuz hava dün oldukça güzel ve güneşliydi. Sıcak havadan bunalan ve yetkili olmadığı için içeriye alınmayan işçiler sıcakta uzun kuyruk oluşturdu. Kiminin elinde formlar olduğu yerde doldurmaya çalışıyor kimininse form kalmamış diyerek umutla bekleyişi sürüyordu bahçede. Ağlayanda vardı, gülende. Balıkesir’in kırsal mahallelerinden de gelenler vardı .

Gala salonunda önceden hazırlıklar yapılmış ve kurdelenin kesilmesi ile birlikte içeriye giriş yapıldı. Protokol stantları dolaştı. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kabak, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, oda başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, işverenler ve temsilcileri ile iş arayanlar ile üniversite öğrencileri katılım sağlamıştı. Birde mevsimlik işçiler…

İstihdam fuarında emekliliği anlatanlara DURUN! ÖNCE İSTİHDAM diyen Vali …

Stantları dolaşan Vali Ersin Yazıcı SGK standına geldiğinde siz ne yapıyorsunuz burada ? Diye sorunca SGK görevlisi ‘emekliliğe bakıyoruz efendim’ demez mi…

Vali Yazıcı’nın cevabı da tıpkı konuşmasında örneğini verdiği ve Dünya’nın ilk vatandaşlık hakkına sahip olan Shopia robot’unun gazetecilerin sorusuna verdiği yanıt kadar anlamlı ve güzeldi. Ne emeklisi daha çalışacağız iş bulacağız …diyerek ilerledi. Yazıcı diğer stantları tek tek inceledi. Stantlardaki görevlilerden kısa bilgiler aldı. BTO ve BSO stantları STK lar içinde dikkat çeken stantlardı. Kepsut yazan halı motifleri ile halı tezgâhlar kurulmuştu. İlmek ilmek dokunarak kirkitlerle işleniyordu el emekleri ve görülmeye değerdi fuar, renkliydi. İşverenleri ve işçileri buluşturan fuar bugünde açık. Görebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu