Gündemİlçe Haberleri

“ŞİDDET KÜLTÜRÜNÜ YOK EDECEĞİZ”

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Fatma Şener, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Başkan Şener , “Biz yaşamak istiyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin bir an evvel son bulmasını istediğini söyleyen CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Şener, “Geçen 25 Kasım’dan bu yana, bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti. Kadınlar, her geçen gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradı. 2019’un ilk on ayında 383 kadın öldürüldü. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürdü. Yani devlet kadını korumadı. Bizler eşitiz ve varız. Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız. Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz. Ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler iyi hal indirimlerinin son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, kadın istihdamının arttırılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesin, Medyanın kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Kısacası biz yaşamak istiyoruz” dedi.

“BİZLERİ YOK SAYMAYIN”

Başkan Şener, “Evde, sokakta, toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl meydanları boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacak. Biz kadınlar, içine tıkmaya çalıştığınız kalıplara sığmayacağız. Yaşamımıza ve haklarımıza sahip çıkacağız. Bize biçtiğiniz roller için değil, hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz. Şiddete karşı kararlı duruşumuz, yetecek bu şiddet kültürünü değiştirmeye yok etmeye” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu