YaşamGündemTürkiye Gündemi

Şiddet Mağdurları için Psikososyal Destek Modeli Hazırlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştirecek.

Şiddet Mağdurları için Psikososyal Destek Modeli Hazırlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın üçüncüsünü gerçekleştirecek.

Bu araştırma, şiddetle mücadele politikaları ve hizmetlerine temel oluşturacak önemli bir kaynak olacak. Bakanlık ve TÜBİTAK iş birliğiyle yürütülecek olan araştırma projesi için başvurular 10 Mayıs’a kadar kabul edilecek.

Proje kapsamında, Türkiye genelinde kapsamlı bir saha araştırması yapılacak ve kadına yönelik şiddete ilişkin mevcut durum sosyodemografik özelliklere göre incelenecek. Bu araştırma sonucunda elde edilecek bilimsel kanıtlar, şiddetle mücadelede politika ve hizmetlere temel oluşturacak.

Siddet Magdurlari Icin Psikososyal Destek Modeli Hazirlanacak

Ayrıca, yapay zeka modelleri kullanılarak toplanacak veriler, önceki araştırmaların sonuçlarıyla bir araya getirilerek “veri ambarı” geliştirilecek. Bu veri ambarı, kadına yönelik şiddetle mücadelede risk analizleri ve önleyici çalışmalar için kullanılacak.

Proje kapsamında, şiddet mağdurları ve hizmet sunucularla nitel görüşmeler yapılacak ve psikososyal ihtiyaçlar belirlenecek. Bu doğrultuda, şiddet mağdurları için psikososyal destek modeli hazırlanacak ve bu model aracılığıyla psikolojik ve sosyal işlevselliği artırmak için etkili müdahaleler sunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu projesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kira Anlaşmazlıklarında Dijital Çözüm

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu