GündemTürkiye Gündemi

Şiddet Mağduru Destekleme Merkezi Açıldı Pilot İl Balıkesir

Şiddet Mağduru Destekleme Merkezi Açıldı Pilot İl Balıkesir

 

Adalete erişim ve adli yardım uygulamalarının geliştirilmesine destek projesi ikinci aşamasında 6 il’de şiddet mağduru destekleme merkezi açıldı. Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay’da Ankara’da düzenlenen Şiddet Mağduru Destek Merkezlerinin Açılışına katıldı.

 

Kayabay “Çaba Sarf Ediyoruz”

 

Pilot il olan Balıkesir’de de açılışı yapılan merkezle ilgili olarak Başkan Kayabay, Ankara’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uluslararası katılımla sağlanan projenin önemine değindi. Yangına su taşıyan karınca misali diyerek; adli yardım hizmeti sağlayıcılarının her konuda çaba sarf ettiklerini söyledi.

Dsc 0062

Pilot Uygulamalar Gerçekleştirilecek

 

Kayabay,“Bu aşamada, Balıkesir Barosu, Türkiye Barolar Birliği, yerel barolar ve adli yardım sunan avukatların faaliyetlerinin kurumsal ve bireysel düzeyde kapasitesinin geliştirilmesi ve STK’lar ile iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesine odaklanıldı. Aşama II Projesi, kadınlar başta olmak üzere toplumsal cinsiyet temelli şiddet mağdurlarına yönelik özel adli yardım hizmetleri için pilot uygulamalar gerçekleştirecek” dedi. Pilot il olarak Balıkesir, Antalya,Denizli,Mardin,Rize,Samsun belirlendi.

Dsc 0069

Balıkesir’ de Yapılan Açılışa Avukatlar Katıldı

 

Balıkesir Barosu merkez Binasında şiddet mağduru destek merkezi açılışı dün saat 14.00’de gerçekleşti. Türkiye Barolar Birliğinin ana faydalanıcı olduğu, Adalet Bakanlığı Adil Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın  ortak olarak katıldığı ,Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen ve İsveç Büyükelçiliği ,İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı tarafından desteklene proje kapsamında yapılan açılışta Türkiye’de Adalete Erişim için adli yardım uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor.Balıkesir Baro binasında açılışı gerçekleşen merkezin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.Açılışa BARO Yönetimi ve bazı avukatlarda katılım sağladılar. M.Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu