Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Şiddetin Önüne Geçen Uygulama!

Şiddetin Önüne Geçen Uygulama!

 

Balıkesir Jandarması kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz  olsun engellemek adına kullanıcılara sunulan resmi uygulama KADES’i anlattı.

 

İlçelerde Uygulama Anlatılıyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ilçe jandarmaları KADES konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Geçtiğimiz hafta Gönen İlçe Jandarma Komutanlığı Tahirova Çifliği’nde çalışan kadınlar ile bir araya geldi. Jandarma, kadına şiddet olaylarında kadınların korunması ve alınacak önlemler ile ilgili çiftlikte çalışan kadınları aydınlattı.

Ardından “6284 Sayılı Kanun ve KADES” hakkında bilgi verip uygulamayı anlattılar. Daha sonra KADES uygulamasını telefonlarına indiren kadınlara uygulamanın kullanımı hakkında bilgi verdiler.

 

KADES Nedir? Nasıl İndirilir?

Kadın ve çocukların fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete karşı korunmasını amaçlayan KADES uygulaması, IOS ve Android marketlerden akıllı telefonlara indirilebiliyor. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

 

Kadın Acil Destek İhbar Sistemi

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadınlara yardım etmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu