GündemDünyadan HaberlerEğitim

SIFIR ENERJİLİ BİNALARA DOĞRU

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından; Karesi Belediyesi, Bigadiç Belediyesi ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesinin katkılarıyla, “Yaklaşık Sıfır Enerjili Binalara Doğru” başlıklı Mimarlık ve Enerji Çalıştayı düzenlendi.

Mimarlık Bölümü öğrencilerinin bütünsel tasarım yaklaşımını benimsemelerini sağlamak ve çevresel sorunlar, enerji verimliliği ve kullanıcı konforu gibi konularda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştayın açılışına; Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta, birim yöneticileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

2 gün süren programda ilk gün; akademisyenler ve sektörden temsilciler tarafından ekomimarlık, enerji etkin bina tasarımında etkili olan parametreler, sürdürülebilir gelecek için yenilikçi cam çözümleri, multi-konfor binalar, HVAC (ısıtma, soğutma ve havalandırma), mineral yün dolgulu duvar sistemlerinde enerji verimliliği başlıklarında sunumların yapıldığı oturumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın ikinci gününde ise Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde verilen plan sınırları içinde enerji etkin kreş (anaokulu) veya kitap-kafe tasarımı konusunda öğrencilerin proje çalışmaları gerçekleştirildi. Çalıştay, Balıkesir Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Ege Üniversitesinden lisans ve lisansüstü öğrenim gören 58 öğrencinin 27 ekipte hazırladığı projelerin sunumu ve değerlendirilmesi ile sona erdi.

Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu