Gündem

SİGARA İÇİLMEYECEK ALANLAR TEK TEK AÇIKLANDI

Balıkesir Valiliği tarafından açıklanan yeni tedbirler kapsamında açık alanda yasak olan sigara içilmesi hususunda söz konusu alanlarda düzenlemeler yapılarak yasak kapsamında olan alanlar belirtildi.

 

YASAK ALANLAR BELİRLENDİ

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesi il genelinde de açık alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda İç İşleri Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladığı bir genelde yayımladı. Tüm illere gönderilen genelde kapsamında Balıkesir Valiliği, Balıkesir’e yönelik olan düzenlemeleri İl Hıfzıssıha Kurulu toplantısı sonrası açıkladı. Balıkesir Valiliği tarafından açıklanan yeni tedbirler kapsamında açık alanda yasak olan sigara içilmesi hususunda söz konusu alanlarda düzenlemeler yapılarak yasak kapsamında olan alanlae belirtildi.

 

İLÇE İLÇE SOKAK SOKAK BELİRTİLDİ

 

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile tüm ilçelerde tek tek cadde sokak ve alan bilgisi verildi. Yapılan yazılı açıklamada bir çok cadde ve sokak ismi verilirken ortak olan bazı alanlar dikkat çekti. Toplu taşıma merkezleri, İlçe terminalleri, piknik alanları, çocuk parkları, yeşil alanlar, kırsal mahalle araç durakları, Pazar yerleri ve çevreleri, hastane bahçeleri, cami avluları ve tüm banka şubeleri önleri her ilçede ortak olan sigara içilmeyecek bölge olarak ilan edildi.

 

KARESİ VE ALTIEYLÜL’DE EN ÇOK KULLANILAN CADDELERDE YASAK

 

Yapılan yazılı açıklamada İl Merkezi’nde bulunan Karesi ve Altıeylül İlçeleri için vatandaşlar tarafından en çok kullanılan cadde isimlerinden bazıları ise şu şekilde:
Altıeylül İlçesi için belirtilenler cadde ve alanlar ;
Altıeylül Caddesi,Anafartalar Caddesi,Atalar Caddesi,Atatürk Caddesi,Atay Caddesi,Azerbaycan Caddesi,Beyoğlu Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ergüven Caddesi, Karesi Caddesi, Kepsut Caddesi, Kızılay Caddesi, Mehmetçik Caddesi, Rüzgar Caddesi, Savaştepe Caddesi, Soma Caddesi, Stadyum Caddesi,Şehit Birol Koç Caddesi,Toruntay Caddesi,Yeni İzmir Yolu Caddesi,Yonca Caddesi,Yıldırım Caddesi,100.Yıl Teknik Lise Caddesi,Düzgün Sokak,Ali Hikmet Paşa Meydanı,Avlu Balıkesir,Atatürk Parkı,Asuva Park,İsmail Akçay ParkıSabri Uğur Parkı..
Karesi İlçesi için açıklanan cadde ve alanlar ;
Yıldırım, Hisariçi, Akıncılar, Eski Kuyumcular, Karaoğlan ve Dumlupınar Mahallesi’nin Tüm Cadde ve Sokakları, Dr. Ahmet Toprak Caddesi, Bandırma Caddesi,Sıtkı Yırcalı Caddesi, Çengel Caddesi,Çiğdem Batubey Caddesi,Serkan Caddesi,1. Dereboyu Caddesi,Tarlabaşı Caddesi,Altay Caddesi, Yeniyol Caddesi,Edremit Caddesi,Demirciler Caddesi, Ertuğrul Gazi Caddesi, Cihat Bilgehan Caddesi,Küçük Sanayi Sitesinin Tüm Cadde ve Sokakları),Bağlar Sokağı,Zaire Pazarının İçi ile çevreleyen Sokaklar, Necmettin Erbakan Meydanı ile Çevreleyen Sokaklar, Eski Beyköy Yolu..

Tüm İlçeler’deki sigara içilmesi yasak olarak belirlenen cadde ve yer isimlerine Balıkesir Valiliği resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu