Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

SIM Kart Tarihe Karışıyor

SIM Kart Tarihe Karışıyor

 

Cep telefonlarında kullanılan fiziki SIM kartları tarihe karışırken, yerini Türkiye’nin teknolojisini yerli ve milli imkanlarla ürettiği eSIM teknolojisi alacak.

 

eSIM 2021’de Hayata Geçecek

eSIM mimarisinin günlük kullanılan cihazlara önemli kolaylık sağlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli firmalarca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) iş birliğinde tasarlanan eSIM teknolojisine ilişkin, “Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021’de hayata geçecek.” ifadesini kullandı.

Yerli Ve Milli İmkanlarla Üretildi

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin eSIM teknolojisini yerli ve milli imkanlarla üreten ilk ülkelerden olacağını bildirdi. eSIM mimarisinin hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşların günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, “Bu teknoloji, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021’de hayata geçecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Sim Kart 01

Maliyetlerde Azalma Olacak

eSIM’in uygulama örneklerini birçok alanda ve sektörde yakın zamanda görmeye başlayacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, eSIM ile kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin ortadan kalkacağının da altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu