Köşe Yazıları

Sınava Hazırlık Nasıl Olmalı?

Sınava Hazırlık Nasıl Olmalı?

Her sınav öncesi heyecan, stres yaşarız. Bu gayet doğal .Sınavlar yaklaşıyor sınav öncesi endişe, kaygı gibi durumlar normal diyerek düşüncelerinizi olumluya sevk etmenizi hatırlatmak istiyorum bugün.

  • Sevgili öğrenciler, ailenizin sizden beklentisi, arkadaşlarınızla puan karşılaştırmaları gibi durumlar kaygı seviyenizi arttırabilirler. İlk olarak size stres, kaygı yaratan durumları tanıyın, bu durumun veya olayın sizi neden stresli hissettirdiğini belirleyin. Veliler kıyastan uzak durmalı.
  • Örneğin, sınavda başarısız olacağım düşüncesi sizi endişelendiriyorsa, elimden geleni yapacağım demek bu düşünceden uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sınava hazırlanırken, son günlere yeni konuların bırakılmaması, bu dönemin bol bol tekrar yapılarak bilgilerin hatırlanma sürecinin kolaylaştırılmasına ayrılması önerirler. Ne kadar çok tekrar yapılırsa bilgilerin net bir şekilde hatırlanması o kadar kolaylaşır.
  • Olumsuza odaklanmak ve negatif durumları zihinde canlandırmak, bu dönemde hem çalışma motivasyonunuzu hem de günlük rutinlerinizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yüzden, bu zamana kadar yaptıklarınızı, başardıklarınızı düşünüp kendinizi içsel olarak motive etmenin yollarını arayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu