GündemEğitimSiyaset

Sınavlar Bitti Öğrenciler Evine Gidemiyor!

Sınavlar Bitti Öğrenciler Evine Gidemiyor!

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, üniversitelerin final sınavlarının bitmesi sonrası öğrencilerin evlerine dönemediğini ifade etti.

 

Sınavları biten öğrencilerin, ailelerinin yanlarına dönmek için otobüs bileti alacak paralarının kalmadığını ifade eden Aytekin “artan mazot fiyatları, şehirler arası taşıma yapan otobüs firmalarının fiyatlara zam yapmasına sebep oldu. Bunun sonucunda ise ulaşım sektörü büyük bir krize girdi ve son olarak bu krizden üniversiteli arkadaşlarımız mağdur oldu. Sınavı biten öğrenci, evine nasıl gideceğini düşünüyor. Bakan Nebati bütçe fazla verdi diyor. Madem öyle tüm üniversite öğrencilerinin hesaplarına bir seferlik de olsa ulaşım desteği yatırılsın, üniversiteliler de evlerine rahat rahat gitsin.” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Tüm Türkiye’de derin bir kriz yaşanıyor. Gözlerinden ışık saçan bakanlar ekonominin iyi olduğunu, bütçenin fazla verdiğini ifade ediyor. Oysa ki gerçek böyle değil. Taksimetre gibi çalışan mazot fiyatlarına ne üretici yetişebiliyor ne de ulaşım firmaları. Şehir içi ulaşım fiyatları zamlardan nasibini aldı. Doğal olarak şehirlerarası taşıma yapan firmalar da fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Balıkesir’den İstanbul’a ulaşım en ucuz 250 lira. Balıkesir Ankara en az 300 lira. Firmalar yolcu bulmakta zorlanıyor, yolcular ise bütçenin hesabını yapıyor. Bu hafta birçok üniversitemizde final dönemleri bitti. Üniversiteli arkadaşlarımız evlerine gitmek için kara kara düşünüyor. Ve birçoğu da gidemiyor. 3 4 öğrenci bir araya gelip, çeşitli uygulamalardan yolculuk için yer bakıyor. Üniversitelileri de otobüs firmalarını da çaresiz bıraktılar.

Bütçe Fazla Verdiyse, Üniversitelilere Ulaşım Desteği Verin

Aytekin: ‘’Ülkede ekonomik kriz sebebiyle bıçak kemiğe gelmişken, gözlerinden ışık saçan bakan Nebati, ekonominin iyiye gittiğini, yıl sonunda beklenen büyümenin gerçekleşeceğini, hatta bütçenin fazla verdiğini açıkladı. Bakan Nebati; 2022 yılı mayıs ayında 144 milyar TL bütçe fazlası, 161,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiştir. Böylece, yılın ilk beş aylık döneminde toplam bütçe fazlası 124,6 milyar TL’ye, faiz dışı fazla ise 246,5 milyar TL’ye ulaşmıştır diyerek açıklamasını kamuoyuyla paylaşmıştır’’dedi.

Bu Yıkımın Faturasını Vatandaşımız Çekmesin

Aytekin: ‘’Bir seferliğine Bakan Nebati’nin doğru bilgi paylaştığını kabul edelim. O zaman teklifimiz şu: Madem bütçe bu kadar fazla verdi, bir kararla tüm üniversite öğrencilerinin hesaplarına en az bir seferliğine mahsus olmak üzere ulaşım desteği bursu verilsin. Öğrenciler, evlerine gitmek için kara kara düşünmesin, devlet bizim arkamızda duruyor desin.  AKP’nin yarattığı bu yıkımın faturasını, vatandaşımız çekmesin’’dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu