GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Sındırgı 4. Kitap Fuarı Düzenledi

Sındırgı 4. Kitap Fuarı Düzenledi

 

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Sındırgı kitap fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.Sındırgı Belediyesi, 23 – 29 Nisan arasında. Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda. Etkinlikte yayın evlerini okurla buluşturdu. Kitap fuarına bu yıl yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekleniyor.

 

Ramazan Sokağında Söyleşi Programı

50 yayınevi ve 45 şair – yazarın katılacağı fuarda, beş gün boyunca söyleşi, panel, şiir dinletileri, çocuk etkinlikleri ve imza etkinliği planı var. Sındırgı Ramazan Sokağı alanında gerçekleştirilen kitap fuarında 25 Nisan Pazartesi Kertil Şiir Akşamları, 26 Nisan Salı panel, 27 Nisan Çarşamba Kadir Gecesi Özel programı, 28 Nisan Perşembe Karagöz Hacivat Gölge Oyunu, Kavuklu Okuyor orta oyunu, 29 Nisan Cuma günü ise yazar Kahraman Tazeoğlu şiir ve söyleşiler planlandı. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilecek sahne etkinlikleri teravih namazı sonrasında.

 

279165485 3196443320574365 7885787461942823913 N

 

Yavaş “Projeleri Önemsiyoruz”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı’mızda her alanda eğitime destek olmak için projelerimizi sürdürüyoruz. Belediyecilik yalnızca yol yapmak fiziki hizmet etmek değildir. Sosyal projeler ile refah seviyesini yükseltmek, vatandaşlarımızın mutluluğunu arttırmak da bizlerin görevi. Bu alanda özellikle eğitim alanında ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için olan her projede yer aldık.”

“Fuardan Gençlerimiz Faydalanmalı”

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, eğitimlerine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok yazarın yer aldığı fuarımızda kültür ve sanat şöleni yaşanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı fuara bekliyorum. Sadece Sındırgılı değil, çevre ilçelerdeki öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız da bu fuardan ve etkinliklerden mutlaka faydalanmalı. Gelecek neslimizi, vatandaşlarımızı okumaya teşvik edecek uygularımız devam edecek” dedi.

Özlenen ir Gün Oldu

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen Sındırgı 4. Kitap Fuarı açılışı yapıldı.İlçe kaymakamı Zafer Oktay, “Gerçekten özlediğimiz bir gün oldu bugün. Pandemi sebebiyle bir araya gelememiştik. Maskeler altında iki senemiz geçti. Kitap fuarımıza da ara vermiştik ama, bugün bu anlamlı günde, çocuk bayramının olduğu bugün de biz çocuklarımızla buluştuk. Aynı zamanda da kitaplarımızla çocuklarımızı bir araya getiriyoruz” dedi.HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu