Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Eski Günleri Yâd Etti

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Eski Günleri Yâd Etti

 

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı’lı çitçilerle beraber tütün tarlasına gitti. Sındırgının köylerinden 34 aile ile en çok ekim yapılan tütün tarlalarını ziyaret eden Ekrem Yavaş: ‘’ Tütün tarlasındayız, Burası izzettin hala 34 aile ile en çok ekim yapılan köylerimizden’ ’dedi.

 

295856680 3275853945966635 2000447274337015270 N

 

‘’TÜTÜN PARASINA YAZ ABİ DEDİĞİMİZ YILLAR’’

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş , ‘’ Dip, ana, uç, bak şimdi kelle çıkardı, ne güzel de çiçek açtı mübarek. Gece yarısı gittiğimiz zehirli ellerle domates biber kızartması yediğimiz günler geldi aklıma 74 Kıbris harekâtında tarlada yanan lüksleri söndürüp karartma yaptığımız yıllar. Her bir Evin önüne gölgede köfünlerin içinden dökülen tütünlerin tek tek komşularla dizildiği günler. Yağmur yağınca serenlerin üstünü örtmek için bir yerimizden bir hışımla fırladığımız günler. Yani Sındırgı’nın ekmeği aşı her iş için “tütün parasını” bir yıl beklediği “tütün parasına yaz abi ”dediğimiz yıllar’’diyerek eskileri yâd etti.

‘’BİZİM HİKAYEMİZ…’’

Ekrem Yavaş :’’ Bir de siyasilerin “kim ne veriyorsa benden beş kuruş fazla” nidaları ile  “başfiyatı” dört gözle beklediğimiz unutulamayan yıllar “Zaten bende tütün kırımlarımda doğmuşum, belki ondandır hep çalış ,hep çalış durumum . Her Sındırgı’lının hayatında birçok Hatıralar canlandı demi …Bizim hikayemiz tütün böyle işte. Bereketli olsun’’. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu