Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Sındırgı Belediye Başkanı Eline Süpürgeyi Aldı

Sındırgı Belediye Başkanı Eline Süpürgeyi Aldı

 

Sındırgı’da Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında Öğrenciler, şehrin caddelerindeki atıkları topladı. Ayrıca, etkinliğe

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ta eşlik etti.

 

‘’Görünmez Atık’’

Sındırgı’da atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacı ile etkinlik gerçekleşti. Etkinlik, Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR)  kapsamında gerçekleşti. EWWR, bu yıl  “Görünmez Atık” teması ile gerçekleştiriliyor.

Avrupa Atık Azaltım Haftası Nedir?

EWWR; atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm adına 2009’dan beri bu etkinliği düzenliyor. Özellikle de,  bu strateji hakkında farkındalık yaratmak istiyor. Katılımcılar amacı gerçekleştirmek için yapılan çalışmaları vurguladı. “Atık Azaltım Haftası,” Azalt, yeniden kullan, geri dönüştür, temizleyelim mesajlarını içeriyor.

Dört Temel Faaliyet Teması

Dört temel faaliyet temasına (Azalt -Reduce-, Yeniden kullan -Reuse-, Geri dönüştür -Recycling- ve Avrupa’yı temizleyelim -Let’s Clean up Europe-) odak oluşturmak için teşvik sağlanmakta ve hedefli iletişim araçları ile paydaş kapasiteleri güçlendiriliyor.

 

Sindirgi 2 1

 

Etkinlik Herkese ve Her Kesime Açık

Avrupa Atık Azaltma Haftası, bir hafta boyunca geri dönüşüm ve atık yönetimi hakkında bir etkinlik. Böylelikle, bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim. Belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşlar da bireysel olarak EWWR’ye katılabiliyor.

 Görünmez Atık Nedir?

200 gramdan daha hafif ve küçük bir pakette gelen bir akıllı telefon üretmek için inanılmaz bir 86 kilogram atık üretildiğini biliyor muydunuz? Gördüğünüz şey her zaman gerçek ağırlık değildir… “Görünmez atık”, ürünlerin imalat sürecinde ortaya çıkan büyük miktardaki atık anlamına gelir.

CO2 ‘nin Etkisi ve İklim

Görünmez atıkların büyük bir kısmı geri dönüştürülemez ve çöplüklere, depolama sahalarına ve yakma tesislerine gönderilir. Atık ayak izinin yanı sıra, üretilen CO2’nin etkisi ve iklim için külfetli bir maliyet de gelir.

Ürün hizmet ömrünün uzatılması

Sürdürülebilir bir üretim ve tüketim için, ürünler daha uzun hizmet ömrüne sahip olmalı, onarımı ve geri dönüşümü daha kolay olmalı ve nihayetinde geri dönüştürüldüklerinde tam anlamıyla toksik olmamalıdır. Ürün hizmet ömrünün uzatılması, yeni üretim ihtiyacını ve dolayısıyla üretim yoluyla üretilen atık miktarını azaltır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu