Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı Belediyesi Ve Halk El Ele Verdi

Sındırgı Belediyesi Ve Halk El Ele Verdi

Balıkesir Sındırgı ilçesinin Kepez mahallesi sakinleri Belediye desteğiyle imece usulünü yaşattı. Kadın erkek tüm köylü biraraya gelerek mahallede mezar duvarını inşaa etti.

Sındırgı Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinin yanında mahalle kültürünü yaşatacak ve sosyal paylaşımları güzelleştiren ortak buluşmaları önemsiyor. Yürüttüğü çalışmalarla her mahallesindeki halkın sesine kulak veren belediye halka el veriyor. Belediye ve halk işbirliği örneğini sergileyen imece usulü mezar taşı örme işi de bunlardan sadece biri.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş“Bu imece usul köylerimizin ihyası için çok mühim olup bir Türk geleneğidir. Belediye-Köylü El Birligi ile kalkınmadır Kepez Muhtarı Mehmet Kocadağ başta olmak üzere tüm köy sakinlerini tebrik ediyorum” dedi.

Genellikle kırsal yerleşim yerlerinde, birçok kişinin toplanıp elbirliğiyle bir kişinin tarlasını sürmek, ekinini biçmek, harmanını kaldırmak, domates, biberini toplamak vb. gibi bir işini görmesi ve böylece herkesin bu türden işlerinin ortak yapılmasına imece usulü deniyor. Balıkesir’in kırsal mahallelerinde yoğun olarak imece usulünü yaşatan ilçeler arasındaki Sındırgı’da önceki gün köylü ortak kullanım alanı için bir araya geldi. Köy mezarlığının taş duvarlarını ören kadınlara ayrıca erkekler taş taşıdılar. Ayrıca birliktelikle örülen duvar tamamladılar. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu