GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Sındırgı Uçan Halısıyla İstanbul’a Taşındı

Sındırgı Uçan Halısıyla İstanbul’a Taşındı

 

İstanbul Yenikapı’da gerçekleşen Memleket Buluşması “Balıkesir Tanıtım Günleri” kapsamında Sındırgı Yağcıbedir halıları, doğal ve yöresel ürünleri, hikâyeleri ile göz dolduruyor.

 

1A96Cc9E 9015 4578 8664 B4Fffe5169Eb

 

DOĞAL TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI

Balıkesir’in tanıtım yüzü ve termal, doğa turizmi alanında parlayan yıldızı haline gelen Sındırgı ilçesi “ Balıkesir Tanıtım Günleri” nde de yöresel değerleri ile göz dolduruyor. İlmek ilmek sevdaların, hasretlerin dokunduğu 3000 yıllık bir kültüre sahip Yağcıbedir halıları “ Uçan Halı” gösterisi ve hikayeleri ile ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Yağcıbedir halılarının yanı sıra kök boya geleneği, Bereket Versin kadın kooperatifinde üretilen yöresel ve doğal ürünler, lezzetler ziyaretçilere tanıtılıyor. İlçenin tüm değerleri ve her alanda etkin bir konumda olması ziyaretçilerden, İstanbul’daki Balıkesirlilerden de tam not aldı.

SINDIRGI, DOĞALLIĞI İLE İSTANBUL’A TANITILDI

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Balıkesir tüm ilçeleri ile birlikte muhteşem bir destinasyon. Belki de son yıllarda yapılan en muhteşem işlerden birisi de Balıkesir’in dünyaya tanıtılması adına yapılan çalışmalar. Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel Yılmaz öncülüğünde muhteşem bir tanıtım ve turizm alanında çalışmalar yürütülüyor. Sındırgı diyoruz, doğal şehir diyoruz, kültür ve hikayeler diyoruz, yıllardır. Kurduğumuz hayalleri, gerçekleştirdiğimiz projeleri de tüm ilçelerimize örnek olarak sunuyoruz. Biliyoruz ki Sındırgı sadece Sındırgı değil, Balıkesir’in 20 ilçesi ile birlikte Sındırgı. Balıkesir’in marka olması demek’’dedi.

Sındırgı’dan, Dursunbey’e, Marmara’dan Bandırma’ya kadar tüm ilçelerin değerleri ve hikayeleri ile bir bütün oluşturması demek. Bütün değerlerimizi ortaya koyduğumuz, Balıkesirlilik bilincini, birlikteliğini ortaya koyan, dışarıda yaşayan hemşerilerimizde de aidat duygularının gelişmesini sağlamak adına gerçekleştirilen Balıkesir Tanıtım Günleri de muhteşem bir şekilde geçiyor. Tanıtımın yanı sıra Dünya geneli yaşayan Balıkesirlilere de ulaşmak, ben Balıkesirliyim sözünü gururla söylemelerini sağlamak adına bu buluşmalar önemli. İstanbul Balıkesirliler Derneği ve işbirlikçi kuruluşlar ile birlikte güzel bir organizasyonda hemşerilerimizle buluşmaya, ilimizi ve ilçelerimizi tanıtmaya devam ediyor. Sıradan bir fuarın yanı sıra etkinliklerle de süslenen fuarda 18 Eylül’e kadar Sındırgı’yı Balıkesir’ i İstanbul’a taşıdık. Çıkın çıkın gelin. “ dedi.  Çeşitli konserler ve halk oyunları gibi farklı etkinliklerle süslenen Balıkesir Tanıtım Günleri kapsamında 17 Eylül Cumartesi akşamı Bengü’de fuar alanında sahne alacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu