Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da AFAD Eğitimi

Sındırgı’da AFAD Eğitimi

Balıkesir İli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile ortaklaşa yapılmış olan afet farkındalık eğitimine Sındırgı mahalle muhtarları, protokol üyeleri ve belediye personeli katıldılar.

Deprem ve yangın riskinin yüksek olduğu Sındırgı ilçesinde öncelikli olarak bu konularda eğitim verildi. Üç ayrı seans halinde Akpınar Yaşam Merkezinde gerçekleşen eğitimlerde belediye personeli ve muhtarlara uygulamalı olarak yangın tatbikatı da gerçekleştirdiler.

Sındırgı afet eğitimi aldı

Belediye ve kaymakamlık personeli başta olmak üzere mahalle muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar da eğitimlere katıldılar. Afet öncesi yapması gereken hazırlıklar alması gereken önlemler, afet anında uyulması gerekenler ve sonrasında afet etkilerini en aza indirmek için katılımcılar bilgilendirdiler.

Üç seans halinde gerçekleştirilen eğitimlerde depremlerden, çığ düşmelerine kadar yaşanabilecek tüm doğal afetlerle ilgili bilgi aktardılar. Yerel yönetimlerin, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasındaki önemi vurgulanırken bireysel olarak alınabilecek önlemler ve doğru davranışlar anlattılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu