Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Sındırgı’da cirit Atışları Nefes Kesti

Sındırgı’da cirit Atışları Nefes Kesti

 

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Atlı Cirit Türkiye Finali 1. Lig’e yükselme C gurubu müsabakalarının şampiyonu Erzurum Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü oldu.

 

19 Yaşındaki Hasan Varol Anısına Cirit

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Türkiye Finali 1. Lig’e Yükselme C Grubu müsabakaları Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Geleneksel Türk Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dört takımın kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda Uşak’ta 27 Mart’ta cirit antrenmanı sırasında attan düşerek 7 günlük yaşam mücadelesi sonrasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Hasan Sarol da unutulmayarak anısına dedesi, babası ve diğer takımlar tarafından pankart açıldı. Hasan Sarol’un babası Süleyman Sarol, Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu’nun da ricasını kırmayarak aylar sonra at üzerinde cirit atarak oğlunun anısını yaşattı. Müsabakalarda duygulu anlar yaşandı.

 

Cirit Soleni 2

 

Başkan Yavaş “ Türkiye Geneli Müsabakalar Gerçekleştiriliyor”

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, “Bu milletin özünde var olan ve her daim cenge hazır olmak için düğünde, cemiyette, bayramda icra ettiği geleneksel spor dalları ile ilgili alakalı Sındırgı alt yapılarını bitirdi. Üç ayrı spor kulübünün bulunduğu ilçemizde beş yıldan beri Türkiye geneli müsabakaları gerçekleştiriliyor. Ekonomik açıdan değer katıyor. Geçtiğimiz günlerde de Geleneksel Türk Sporları Merkezimizde uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmıştık. Bunlar Sındırgı için önemli işler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dostluk çerçevesinde müsabakaları tamamlayan takımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu