GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Sındırgı’da Gökyüzü Macerası 

Sındırgı’da Gökyüzü Macerası

 

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde Gözlem Şenliği 28 Temmuz ve 31 Temmuz’da vatandaşlarla buluşacak.

 

294051904 422226676603888 1834716532705437521 N

 

Sındırgı’da bu sene 5.yılında gerçekleşecek olan gözlem şenliği etkinliğine katılımı ücretsiz her yaştan birey katılım sağlayabilecek. Gözeren Mahallesi,Sarıcaova Yaylası Ulusdağında vatandaşlar bu yaz gökyüzünde keşfe çıkacak. ‘’ETHEM HOCA İLE GÖKYÜZÜ GÖZLEM’’etkinlikleri için kayıtlar başladı.

Kamp etkinlikleri ve gökyüzünü tanıma

28 Temmuz yani 1.Gün Perşembe günü katılımcılar kamp alanına yerleşecek ardından kamp hakkında genel bilgilendirme olacak . kampta çocuklar ile tanışma oyunları (astronomi temalı)olacak. Toplu şenlikler ve fotoğraf çekimi yapılacak. Uğur İkizler Teleskop nedir nasıl yapılır vatandaşlara sunum yapacak ardından açık havada gökyüzünde takımyıldızlarının tanıtımı yapılacak. Teleskoplar ile gezegen ve derin uzay gözlemi ve gökyüzü seyri yapılacak.  Başvuru kayıt için vatandaşlar https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIls1u6_RDnQYa1r9hjFr-By0VS6wdVX5eNsRPxUS5NfzJ_A/viewform adresinden kayıt yapabilecekler.

Sındırgı’da Çeşitli Faaliyetler

29 Temmuz  Cuma günü ise çocuklar için atölye çalışması ortaokul ve lise öğrencileri için gök atlası, uzay sergisi. Halat çuval yumurta taşıma gibi birçok sosyal faaliyet yapılacak.  Çocuklar için atölye çalışması ve açık alanda su roketi gösteri yapılacak Ethem Derman ardından ‘’Evrende yalnız mıyız?’’ adlı sunumu yapacak. 30 Temmuzda ,  Güneş Sistemi Fotoğrafçılığı Onur Atılgan , Zaman Atlamalı fotoğraf çekimi ve gösterimi ardından Sındırgı Halk oyunları güreş gösterisi 7’den 77’ye gökbilim, faaliyetleri olacak etkinlikler Pazar günü sona erecek.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu