Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Sındırgı’da Heyecan Fırtınası Esti

Sındırgı’da Heyecan Fırtınası Esti

 

Balıkesir, ilkbahar ile birlikte ulusal ve uluslar arası düzeyde etkinliklere kapı açmaya başladı. Üstelik hemen her ilçede düzenlenen festival ve etkinlikler, heyecan ve coşku ile gerçekleşiyor. Özellikle, geçtiğimiz hafta sonu Sındırgı’da düzenlenen yarışma oldukça dikkat çekti. Dahası, “Akıncı Toyu Atlı Okçuluk Yarışması” seyir açısından heyecan fırtınası estirdi.

 

Sindirgi 01

Sındırgı Ekstrem Sporlarla Büyük Ses Getirdi

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı’da son yıllarda ekstrem spor etkinliği düzenliyor. Ekstrem sporlar özellikle, hem ulusal, hem de uluslararası platformda yoğun ilgi görüyor. İlçede günümüzde bile Atlı sporlara ilgi sürdüğünü ifade eden Yavaş, “ bu ilgiyi, uluslar arası müsabakaların sergilenebileceği bir kompleks ile birleştirdik” dedi.

Sindirgi 03

“İş Üretilince Destek te Her Yerden Geliyor”

Yavaş, Seyir zevki açısından oldukça dikkat çeken yarışmanın gerçekleştiği ve yeni açılan Sındırgı Geleneksel Türk Sporları merkezinde bir konuşma yaptı. Yavaş, “önceki yıllar Sındırgı’da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize olan yoğun ilgi Bakanlıklarımızın dikkatini çekti. Dolayısı ile bu ilgi bu gün yarışmanın düzenlendiği bu alanı Sındırgı’ya kazandırdı” dedi.

Sindirgi 02

35 Ülkeden 100 Sporcu Yarışmada Ter Döktü

Yavaş önce, İlçede yapılan çalışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın verdiği desteğini vurguladı. Ardından, “Yarışmaya 35 ülkeden 100 sporcu katılım sağladı.  Ayrıca, yarışı düzenlendiğimiz bu alanın yapılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na özellikle teşekkür ederim” dedi.

Sindirgi 04

Erkekler Kategorisinde Birinci Türkiye Takımından

Bütün parkurların ortalamasının alınarak dereceye giren Uluslararası yarışmada genel kategori erkeklerde tüm dereceleri Türk takımlar topladı. Ayrıca, birinciliği Ankaralı olan Danimarka’da yaşayıp Türkiye’ye yarışma için gelen Bünyamin Baysal, ikinciliği Abdullah Yılmaz, üçüncülüğü ise Davut Çakır aldı.

Kadınlar Kategorisinde Ödüller Farklı Ülkelerde

15 sporcunun yarıştığı kadınlar kategorisine Türk sporcu katılmazken, Almanya’dan 2, Bulgaristan, İsveç, Makedonya, Kırgızistan, Avusturya, Amerika, Finlandiya, Pakistan, Kazakistan, Mogolistan, Romanya, New Meksika, İsviçre’den sporcular katıldı. Nefes kesen yarışmaların sonunda birinciliği Almanya’dan Anne, ikinciliği Bulgaristan’dan Nina Yankova, üçüncülüğü ise İsveç’ten Camilla Linderberg göğüsledi.

 

Vatandaşlar ve Yarışmacılar Birlikte eğlendi

 

Yarışmada 34 ülkeden 84 sporcu yay gerip ok attı. Ayrıca, Oba çadırlarında ve açık alanlarda çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Eğlencenin doruk noktası ise, Yabancı yarışmacılar ve izlemeye gelen vatandaşların birlikte dans edip eğlenmesi oldu. Ayrıca, yarışmaya katılan sporcular da yeni açılan ‘Geleneksel Türk Sporları merkezini’ çok beğendiğini ifade etti.

Sindirgida Heyecan Firtinasi Esti 02

İşte O sporcuların Bazılarının yaptığı açıklamalar;

-Boldbaatar Mongolia “Moğolistanlıyım ve Türkiye’ye ilk defa geliyorum, Bu atlı okçuluk yarışması gerçekten güzel bir şekilde organize edilmiş”

-Hiroko Sakamoto  “Japonya’dan bu atlı okçuluk müsabakasında yarışmak için geldim. Bu Türkiye’ye ilk gelişim. Dün Şehirde kortej geçiş töreni yapma şansı bulduk. Bütün halk bizi sıcak bir şekilde selamladı.”

-Bonnie Romero “ABD’den geldim. Nevada eyaletinde yaşıyorum. Türkiye’de bulunmaktan ve yarışıyor olmaktan ve burada muhteşem insanlarla tanıştığım için heyecan duyuyorum”

-Amanda Olsen “Amerika’nın Oregon eyaletinden geliyorum. Bu Türkiye’ye ilk gelişim ve Amerika’yı temsil etmekten ve burada yarışıyor olmaktan ve yeni kültürler öğrenmekten dolayı heyecan duyuyorum.” Dedi.

Katerina Cozmie ise “Bu benim Türkiye’ye 7. Kez gelişim. Ve Balıkesir’de yarışma için daha önce birkaç kez bulunmuştum. Bu yarışmada Kılıçbey adındaki ata biniyorum. Her şey çok güzel ve iyi eğleniyoruz. Bu mükemmel bir organizasyon oldu. Belki de Atlı okçulukla ilgili dünyadaki en büyük etkinliklerden birisi bu” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu