İlçe HaberleriGörüntülü HaberlerGündem

Sındırgı’da Karın Tadını Çocuklar Çıkardı

Sındırgı’da Karın Tadını Çocuklar Çıkardı

Balıkesir’in Sındırgı İlçesi’nde “Karneni Getir, Geziye Katıl“ projesi kapsamında öğrenciler Ulus Dağı’nda kar keyfi yaşadı.

 

Ulus Dağı’na Çıktılar

Karnelerini getiren öğrenciler İDA MADRA Jeoparkında bulunan Hisaralan Jeosit alanını gezdi. Karnelerini getiren öğrenciler dünyadaki tek canlı sıcak su konilerinin bulunduğu Hisaralan bölgesinde eğitici bir geziye çıktılar. Daha sonraUlus Dağı’na çıktılar. Karda eğlenmenin heyecanını dile getiren Mehmet Çınar Akkuş “Buraya Başkanımız sayesinde Ulus Dağında kar oynamaya çıktık. Kartopu oynuyorum, kayıyorum çok eğlenceli kendimi çok mutlu hissediyorum” dedi.

24Rwfd

Perihan Deniz “Her Şey İçin Başkanımıza Çok Teşekkür Ediyoruz”

Proje dâhilinde Ulus dağına gelen halk oyunları öğrencileri de beyaz örtünün üzerinde yöresel oyunlarını sergiledi. Bir yılı aşkın süredir eğitmenlik yapan ve öğrencilerle bir farklılığa imza atmak istediklerini belirten Sındırgı Belediyesi halk oyunları antrenörü Perihan Deniz “Sındırgı Belediyesine bağlı olarak yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalarımız var. Çok güzel bir ekip oluşturduk başkanımızın desteği sayesinde bu günlere kadar geldik çok şükür. Bu günde Sındırgı çok güzel bir noktası olan Ulus Dağındayız. Çocuklar için değişiklik olsun diye geldik Halk oyunları oynadık çocuklarımız eğlensin diye bugün buradayız. Her şey için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun var olsun” dedi.

 

Yavaş “Ulus Dağı’nda Her Daim Kar Var Çocuklar Mutlu Biz Mutlu”

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, çocukların eğlencesine ortak oldu. Kartopu savaşında ise eğlence dolu dakikalar yaşandı. Başkan Yavaş, Ulus Dağı’nda öğrencilerle beraber kar heyecanı yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Yavaş “Doğal şehir Sındırgımız da her mevsimde farklı güzellikler var. Halkımızın enerjisi bu farklı güzellikleri her mevsimde çok iyi yaşıyorlar. Şu an da Ulus Dağı’ndayız. Bin yedi yüz altmış dokuz metre yüksekliğindeki bu dağ özellikle kuraklığın olduğu bir dünya da kar yağışının olduğu bir metreye neredeyse zirve de ulaştığı ver bizlerde karne tatilini hoşça geçirsinler diye çocuklarımıza bir hediye olarak Ulus Dağı’na çıkarma sözü vermiştik. Onu burada yerine getirmenin keyfini mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımız kartopu oynadılar, kızak yaptılar, kardan adam yaptılar, sucuk ekmekle beraberde muhteşem bir keyif yaptılar. Kar ilçe merkezin de olmasa da Sındırgı’nın zirvesinde Ulus Dağı’nda her daim kar var çocuklar mutlu biz mutlu” dedi. Karda doyasıya oynayan ve ara tatilin tadını Ulus’ta çıkaran öğrenciler yorgunluklarını ocak başında ısınıp sucuk ekmek yiyerek attı.

Kaynak: İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu