Dünyadan HaberlerGündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA KONFERANS İLGİ ÇEKTİ

Sındırgı Halk Eğitim Salonunda uzun bir süre sonra ilk defa konferans gerçekleştirildi. Gazeteci – Yazar Yusuf Kaplan; Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, İmam Hatip Okulları Platformu, Sındırgı İmam Hatip Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-sen ve Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen konferansta Medeniyet Tasavvuru’nu anlattı.

Konferansta Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç ve geçiş aşamasında neler yapılmasını gerektiğini anlatan Kaplan batı ülkelerinin Türkiye’deki gelişme ve büyümeden rahatsız olduklarını vurguladı. Bu süreçte ailelere ve gençlere büyük iş düştüğünü belirten Kaplan “Eğitim sistemi bu 5 ilkeyi vermiyorsa o toplumun mezarını kazıyor demektir; ahlak, ideal, ruh, tevazu ve özgüven. Gençliği ihmal ederseniz geleceği imha edersiniz. Hakikat hak edene lûtfedilir. Hakikati haketmek için bedeli ödemek ve çilesini çekmek gerekir. İslam bizim tek vazgeçilmezimiz olduğu zaman, biz hakîkati hakettiğimizi söyleyebiliriz. Peygamberler, medeniyet tohumu ekerler. Müslüman olma coşkusunu iliklerimize kadar yaşayalım, bizim önümüzde kimse duramaz.” dedi.

“ Sındırgı mutlaka görülmesi gereken bir yer ”

Program sonrasında konferans ve ilçe ziyareti ile ilgili düşüncelerini dile getiren Kaplan “Ekrem başkanı sevdim. İlk karşılaştığımız andan itibaren Sındırgı için dertli yanı hoşuma gitti. Çok nadir rastladığım özelliklerden birisi. Yani insanlar, bazı önde gelenler başka tellerden çalıyor. İlginç Ekrem başkan dertten girdi. Sındırgı için bir şeyler yapma çabası, insanlar için hala bir eğitici yanının bulunması ve mücadele etmesi güzel. Bu dertli yapısı da Sındırgı’da güzel işler ortaya çıkmasına sebep olmuş. Güreş müzesinden, hanımeli çarşısına insana dokunan birçok faaliyet gördüm. Doğası güzel, insanları sıcak ve samimi. İnşallah yolumuz bir daha düşecek buralara. Güzel bir konferans olduğunu düşünüyorum.” Şeklinde konuştu. Program sonunda Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yusuf Kaplan’a Yağcıbedir halısı hediye etti.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu