GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA KÜLTÜR VE SANAT KONUŞUYOR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş , Sındırgı’da 2.si düzenlenecek olan Sındırgı Kitap Fuarı Bilim, Kütür ve Sanat Şenliği’yle ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Yavaş, Sındırgı Belediyesi’nin sadece yol, su ve altyapı çalışmalarına önem vermediğini aynı zamanda kültür ve sanata ’da önem verdiğini söyledi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş , Sındırgı’da 2.si düzenlenecek olan Sındırgı Kitap Fuarı Bilim, Kütür ve Sanat Şenliği’yle ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Yavaş, Sındırgı Belediyesi’nin sadece yol, su ve altyapı çalışmalarına önem vermediğini aynı zamanda kültür ve sanata yer ayırdığını söyledi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek bilim fuarı ve sanat şenliğine dair konuştu. Yavaş Balıkesir Çocuk Köyü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yavaş, “. Belediyecilik sadece yol, su veya altyapı çalışmaları değil, asıl zaten 15 Temmuz gibi bir olayı yaşadıktan sonra insanların kültürel olarak zenginleşmesi, bilgi seviyelerinin yükseltilmesi ve hayata bakışının değiştirilmesi ana etkendir’’dedi.

15 TEMMUZ VURGUSU

Başkan Yavaş Sındırgı’nın kabuğunu kırdığını ve ciddi bir ilerleme sağlandığını kaydetti. 15 Temmuz gibi bir olayı yaşadıktan sonra insanların kültürel olarak zenginleşmesi, bilgi seviyelerinin yükseltilmesi ve hayata bakışının değiştirilmesi ana etkendir diye düşünüyorum diyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘ en değerli varlığımız geleceğimizin teminatı çocuklarımız, insanlarımız. Onların seviyesine bir şey katabilmek, kültürel algısını büyütebilmek inanın bizim en çok hoşumuza giden hadise.’dedi.

ALTINKELEBEK ÖDÜLÜ’NÜ ALDIK

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş şehirde 35 bin kişi nin yaşadığını ifade ederek, ‘ Şehrimin hakikaten güzel değerleri var. Bu şehir terk edilmez, bu şehre katkı verelim diye düşündük. Son yıllarda meyvelerini almaya başladık ve geriye dönüş başladı. Sındırgı şu an termal bölge haline geldi. Bu işlerde sadece para yeterli değil. Toplumun da topa girmesi gerekiyor ve bu sayısı artırmak gerekiyor. Altınova’dan sonra nüfusuna bakıldığında Balıkesir’in en çok imarının verildiği 2.yer Sındırgı. Dün terk edilen bir noktada bir şeyler değişmeye başladı. Sındırgı’da Türk Sokağı oluşturarak Altın Karınca ödülünü aldık” şeklinde konuştu.

BİLİM FUAR’I VE KİTAP FUARI HAREKETLİLİĞİ

Balıkesir’de kitap fuarı ilk defa düzenlendi.Sındırgı ilçesinde ise bu yıl 2. kez düzenlenmiş olacak.Konuyla ilgili olarak Başkan Ekrem Yavaş, “Balıkesir’de kitap fuarı bu yıl düzenlendi. Ama Sındırgı’da geçen yıl düzenlendi. İlin dahi öncesinde yaptığımız bir projeydi bu. Ve çok şükür ben kendim çok mutlu oldum geçen sene. Geçen sene düzenlenen fuarda 28 tane yazarımız öğrencilerle buluştu. Ve Sındırgı’daki 4 bin öğrenci kitabını gördüğü yazarla buluştu. 1 hafta boyunca Sındırgı’da kültürel bir hareketlilik oluştu. Bu sene de 29 yazarımız öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla buluşacak. 35 bin kişiyi bu işe katabilmeyi amaçlıyoruz” dedi. Yavaş, “Yüreğil Mahallemizde Cuma namazından sonra 14:00’da Şerif Pehlivan namına bir güreş organizasyonu var. Bu güreşlere başpehlivan olarak 18 tane pehlivan katılacak. Toplam 200’ün üzerinde güreşçi katılım gösterecek. Sındırgı bu tür işlerle ön plana çıkmaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

YAVAŞ: “İDDİALIYIZ EN İYİYİZ’’

Başkan Yavaş Sındırgı belediye personeline de özel teşekkür etti. “Bugün Sındırgı’da sadece 2 bin kişi iş yapabilmek için çalışıyor. Bu şehre ciddi bir dinamik katıyor. Ben iddia ediyorum Balıkesir’in en iyi çalışan belediyesiyiz. Sındırgı’ya hiçbir hizmet kendiliğinden gelmez. Sındırgı’ya yapılan çalışma mutlaka bir emek ürünüdür. Çünkü Körfez değiliz ki tatile gelen Bakanımız olsun, Erdek değiliz ki turizm olarak Türkiye’nin ilk bölgesi olalım, Başbakan veya Cumhurbaşkanı geçerken bir kere selam versin. Sındırgı’ya selamını ancak zorla getiririz biz. Zorla getirdiğimiz bir yerde bu hizmetleri üretmek kolay bir hadise değil”.

“SINDIRGI’YI ZEHİRLEMEKTENSE KAYBETMEYİ YEĞLERİM”

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)’nin kente 25 milyon liralık yatırım yaptı diyen Başkan Yavaş, “50 yıllık asbestli borular değişti. Şehir bir tarih canlandırıyor. Bunu yaparken tozu, toprağı, çamuru olacaktır. Hiç kimse bunu istemez. Millet laf etse de biz bu boruğu değiştireceğiz. Bu kadar hizmet ederken mutlaka birilerinin tarlasına dokunuyorsunuz. Sındırgı bugün normale dondu. Şehirde şu an bir değişim var ve görülen her şey bizim eserimiz. Asbestli borudan, kanserojen içeren borudan su içtirmektense seçim kaybetmeyi yeğlerim. Sıkıntı yok. Seçimle doğmadık. Bu şehre güzellik katmak hepimizin ana işidir” dedi.

“YERSİZ ELEŞTİRİLER OLUYOR’’

Sındırgı Belediye Başkanı olarak bir çok yersiz eleştiri ve saldırılara da maruz kaldıklarını söyledi. ‘Meyve veren ağaç taşlanıyor dedi.’ Yavaş, “ Pekçok iş yaptığınızda haliyle o kadar da düşmanınız oluyor. Kendi siyasi geleceklerini tehlikede görenler bel altından vurmaya çalışıyorlar. Parayla bir şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Ama çok şükürler olsun biz daha savcı, hakim yüzü görmedik.’’dedi.

CHP’LİLERE VARMISINIZ DEDİM ‘VARIZ DEDİLER’’

Atatürk Heykeli olarak bu kutsal değer hepimizin. Ne CHP’nindir ene başka bir şeyin. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman neyse Mustafa Kemal Atatürk de aynı şey. Tarihi yargılamak bizim işimiz değil zaten. Meydandaki Atatürk Heykeli eskiyen bir heykeldi. Meydan düzenlemesi zamanında onu yerinden aldık ve şu an oraya Atatürk’le ilgili bir silüet koyduk, bir de Makbule Efe ile İbrahim Ethem Akıncı’nın ortasına mermerden Atatürk Heykeli koyduk. Ama bazıları beğenmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Sağolsun bize hediye olarak at üstünde bir Atatürk Heykeli yapılıyor. Geçen mecliste de söyledim CHP’lilere yönelik ‘At heykeli geldiğinde TIR’ın üzerinde gelecek. Şehri birlikte dolaşacağız. Var mısınız?’ dedim, varız dediler” şeklinde konuştu.Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu