Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Yeryüzünün En Kutlu Emaneti Yetimler Bu Ramazan Da Unutulmadı

Sındırgı’da Yeryüzünün En Kutlu Emaneti Yetimler Bu Ramazan Da Unutulmadı

Sındırgı’da Ramazan öncesinde başlayan proje 15 Ramazan’da tamamlandı. Öksüz ve Yetimlere yazılan mektupla çocukların hayallerini süsleyen hediyeler kendilerine ulaştırıldı.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın özellikle önem verdiği gönül belediyeciliği kapsamında birçok sosyal projenin yanında öksüz ve yetimler hiçbir zaman unutulmuyor. Her yıl gerçekleştirilen toplu etkinliklerin yerini bu yıl da pandemi nedeniyle evlere kadar ulaşan hizmetler aldı.

Ramazan ayı öncesinde Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, ilçe genelindeki öksüz ve yetim öğrencilere hayallerini belirtmelerini isteyen bir mektup yazarak cevaplamalarını istedi. Gelen mektupları teker teker okuyan başkan Yavaş 15 Ramazan Dünya Yetimler Gününe kadar hayallerin yerine getirilmesi için kolları sıvadı. Öksüz ve yetimlerin hayallerinin yansıtıldığı mektuplar teker teker değerlendirilerek, isteklerinin yerine getirilmesi adına çalışma başlatıldı.

Öksüz ve yetim öğrencileri teker teker ziyaret eden başkan Yavaş, onların mutluluğuna ortak oluyor.

Bütün Projelerde İlçe Genelinde Dayanışma Var

Yardım kampanyaları, ihtiyaç sahiplerine yönelik kampanyalarda siyaseti bir kenara bırakıp dayanışması ve birlikteliği ile Türkiye’de örnek ilçelerden bir olan Sındırgı’da öksüz ve ayrıca yetimlere yönelik gerçekleştirilen bu kampanyada da paylaşma ruhu ön planda oldu.

Hayallerinde kimi çocuklar başkan Yavaş’la tanışmak, yemekte buluşmak gibi istekler sunarken, kimisi laptop, bisiklet, tablet, oyuncak gibi isteklerini yazdı. Kimi mektuplar da okunurken duygulandırdı. Çocukların hayalleri hayırsever vatandaşlar işbirliği ile gerçekleştirilirken, hediyeleri de Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından evlerine kadar götürüldü. Çocukların mutlulukları ise ayrıca gözle görülmeye değerdi.

Hayallerin gerçekleşmesine katkı sunan hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Öksüz ve yetim ailelerine mektupla ulaştık. Onların hayallerini aldık. Bizler de bu hayale sadece kendimizi değil, ayrıca her bir yetimin derdine de başka bir vatandaşımızın sahip çıkmasını arzu ettik. Çok şükür şu ana kadar da yaptığımız bütün çalışmalarda, o evladımızın hayalini, hediyesini bir kişi karşıladı. Bu da işin paylaşma noktasında Sındırgı’ya yayılan, Sındırgı’nın paylaşma noktasında o hayırsever, o kadirşinas özelliğini bir kez daha da ortaya koymuş oldu. Yetimlerle varlık durumu iyi olan insanları buluşturup kardeşçe, bir arada olmalarını sağladık. Hepsine sonsuz teşekkürler ediyorum.” Dedi.

HAYALLERİNİ SORDULAR

Evladın zekatının da yetimin başını okşamak olduğunu ve bu proje ile onların mutluluğuna ortak olarak büyük bir sevinç yaşadıklarını belirten başkan Yavaş “Mutluluğun yolu, mutlu etmekten geçiyor. Bizler de Sındırgı belediyesi olarak çoluk çocuk, genç ihtiyar, kadın, erkek, hemşerilerimizin mutluluğu için çalışıyoruz. Bu şehirde özellikle öksüz ve yetimler, bizler için çok önemli bir yer tutuyor. Bu konuda çok programlar yapıyoruz. Bu ramazan öncesinde de onlara bir mektup yazarak, ayrıca hayallerini sorduk. Babanız olsaydı caba siz ne istersiniz diye. Çok samimi şekilde cevaplar geldi. Çok da mutlu olduk.

Bunu bir proje kapsamında 60 tane çocuğumuza, mektubunu bizzat ellerimizle ilettik. Onların o ruh hallerini, o mektuplara iletmelerini arzu ettik. İnanın çok da büyük şeyler istemiyorlar. İşte Peygamber efendimizin bir Hadis-i Şerif’inde Evladın zekâtı, yetimin başını okşamaktır.” Diyor. İşte biz de bu düsturla, ayrıca her malında zekâtı kendi cinsinden verilirmiş. Her şeyin zekâtı. Evladın zekatı da yetimin başını okşamakmış. Biz bu düsturu hayatımıza şiar edinerek, yetimlerimize sahip çıkmaya çalıştık. İnşallah bugün onlara küçük birer hediye olarak, gelecekle alakalı da, eğitimlerine destek verecek işler yapmaya gayret ettik. Evladına sahip çıkan bir memleket, ayrıca yetimine öksüzüne sahip çıkan bir memlekette yaşıyoruz.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu