GündemEkonomiİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA YÖRESEL MARKALAŞMA

Sındırgıda yöresel ürünler dikkat çekiyor. Yağcıbedir halıları, kertil çam kolonyalarının yanında yöresel ürünleri ile de adını duyuran Sındırgı da Belediye tarafından açılan Hanımeli Çarşısında her türlü lezzet çeşidi v ekonomiye can katacak ürün satışı gerçekleştiriliyor.

Tarhana, erişte, salça, turşu, reçel gibi ev yapımı ürünler Hanımeli çarşısında kadınların el emeği ile üretiliyor. Aynı zamanda kurulan Hanımeli Çarşısı Atölyesinde ise Sındırgı’ya özgü desenlerin yer aldığı takılar, süs eşyaları, yazmalar, sıfır atık projesi kapsamında gazete dokuma atölyelerinde üretilen ürünler Balıkesir’in doğal hediyelik eşyalarını oluşturuyor.

Sındırgı Hanımeli çarşısı ürettiği ürünlerle, Valilik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediyelerden de talep gördü. Aynı zamanda yurt dışından ziyaret amaçlı gelen ziyaretçiler de toplu siparişlerde bulunuyor. Böylelikle yöresel lezzetler ve ürünler ekonomiye katkı sağlıyor. Konuyla ilgili olarak Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ’Sındırgı Belediyesinin ev tipi üretime geçilerek tarım ve süt ürünlerinde ekonomik kazancın arttırılmasına yönelik destekleri de markalaşmaya katkı sağlıyor. Köylülerin yoğurtları, Sındırgı çarşısında satılan ev yapımı ürünler Sındırgı doğal şehir etiketi ile satışa sunuluyor.’dedi. Jeopark ve Eko Turizm Bölgesi ile Dereboyu Turizmin Gözdesi Halini Alacak diyen Başkan Yavaş,’İlk etapta Yolcupınar, Çoturtepe, Hisaralan ve Kepez mahallelerini kapsayan eko turizm bölgesi ile mahallelerde gözle görülür fiziki değişimler yaşanacak. Sıcak asfalt çalışmalarından, taş evlerin tadilatına kadar farklı tasavvurlar ile bölge daha cazip hale getirilecek.Türkiye’de yaşayan tek canlı dikitlerin bulunduğu Hisaralan kaplıca bölgesinde oluşturulacak Jeopark ile termal suyun gün yüzüne çıktığı alan ziyaretçilere açılacak.’dedi. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu